Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου
13.4 C
Tinos

Η Εθνική Λυρική Σκηνή στην Τήνο

Ο Δήμος Τήνου σε συνεργασία με τις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, διοργανώνει μία σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων μουσικού θεάτρου και λυρικού τραγουδιού, το Σάββατο 1 Απριλίου, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Από τις 16.00 έως το τέλος της ημέρας, οι δημότες όλων των ηλικιών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μουσικό οδοιπορικό από την εποχή του Ευρωπαϊκού Μεσαίωνα και την προφορική παράδοση της Μεσογείου σε γνωστά και αγαπημένα τραγούδια της ελληνικής οπερέτας και του ελαφρού τραγουδιού και από εκεί σε διάσημες άριες και ντουέτα από δημοφιλείς όπερες.

To Rosa Das Rosas, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής δράσης για τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού, ολοκληρώνει τη συναρπαστική περιπλάνηση των συμμετεχόντων στη μεσαιωνική και την παραδοσιακή μουσική, και παρουσιάζει με τη συμμετοχή των μαθητών των Δ’ και Ε’ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων την ομότιτλη παράσταση μουσικού θεάτρου, στις εγκαταστάσεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου. Το 1ο Δημοτικό Σχολείο στις 16.00, το 2ο στις 17.00 και τα 3ο, Πύργου και Εξωμβούργου στις 18.00, θα μας τραγουδήσουν και θα μας αφηγηθούν με τη συνοδεία μουσικού συνόλου το παραμύθι Rosa das Rosas, μια μουσική ιστορία βασισμένη σε τέσσερα τραγούδια που προέρχονται από την εποχή του Ευρωπαϊκού Μεσαίωνα και την προφορική παράδοση της Μεσογείου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του εργαστηρίου και της μουσικής παράστασης υπογράφουν οι μουσικοπαιδαγωγοί Αλίκη Σιούστη, Ζωή Δημοπούλου, Ειρήνη Μπιλίνη- Μωραΐτη και Κατερίνα Νταμάνη.

Το Τικιτάκ τικιτάκ, το εργαστήριο ομαδικού τραγουδιού και δημιουργίας ιστοριών για ενήλικες,  θα μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο με μία παράσταση μουσικού θεάτρου βασισμένη σε τραγούδια από την οπερέτα μέχρι το ελαφρό τραγούδι, στις 20.00 στη Μοσχούλειο Σχολή. Η ομότιτλη παράσταση ακολουθώντας το νήμα των αφηγήσεων των μελών της ομάδας θα μας ταξιδέψει μέσα από παλιές και αγαπημένες μελωδίες, οι οποίες θα ακουστούν σε μία φρέσκια εκδοχή, εκεί όπου οι ιστορίες γίνονται μουσική και η μουσική ιστορίες. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του εργαστηρίου και της μουσικής παράστασης υπογράφουν η μουσικός Κική Κέρζελη και οι μουσικοπαιδαγωγοί Κατερίνα Νταμάνη, Ζωή Δημοπούλου και Αλίκη Σιούστη.

Ένα μοναδικό Γκαλά Λυρικού Τραγουδιού, θα μας χαρίσουν οι διακεκριμένοι πρωταγωνιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Έλενα Κελεσίδη και Γιάννης Καλύβας, στις 21.30 στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Η διεθνής σοπράνο και ο αναγνωρισμένος τενόρος θα ερμηνεύσουν διάσημες άριες και ντουέτα από αγαπημένες όπερες του ρεπερτορίου. Στο πιάνο τους συνοδεύει ο Φρίξος Μόρτζος. Το Γκαλά Λυρικού Τραγουδιού πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του ΙΤΗΠ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΛΣ

ROSA DAS ROSAS

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΝΟΥ

Ώρες έναρξης:

16.00 – 1ο  Δημοτικό Σχολείο

17.00 – 2ο  Δημοτικό Σχολείο

18.00 – 3ο Δημοτικό Σχολείο και Δημοτικά Σχολεία Πύργου & Εξωμβούργου

ΤΙΚΙΤΑΚ ΤΙΚΙΤΑΚ

ΜΟΣΧΟΥΛΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ

Ώρα έναρξης: 20.00

ΓΚΑΛΑ ΛΥΡΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Ερμηνεύουν: Έλενα Κελεσίδη (σοπράνο), Γιάννης Καλύβας (τενόρος)

Πιάνο: Φρίξος Μόρτζος

ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ώρα έναρξης: 21.30

Με την ευγενική υποστήριξη του ΙΤΗΠ

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

Σε συνεργασία με τον Δήμο Τήνου

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ο Δήμος Τήνου ακούει τους πολίτες: Ένας νέος κύκλος διαλόγου ξεκινά

Μετά τον κύκλο διαλόγου, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για...

Συνάντηση εργασίας με το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ

Στα πλαίσια της ενημέρωσης της νέας Δημοτικής Αρχής και...

Επικαιροποίηση Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού

Το έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 27-01-2024/1100...

Δωρεά Απινιδωτή από το Σύλλογο Εργαζομένων στη μνήμη του Γιάννη Κορίνθιου και του Δημήτρη Ταράση

Με νεότερη ανακοίνωση τους, το σωματείο εργαζομένων του Δήμου...