Σάββατο 27 Ιουλίου
27.9 C
Tinos

Καιρός: Με ιστορική ζέστη θα γίνει η Πρωτοχρονιά – Πότε έρχεται η αλλαγή

«Θερμή ιστορική εισβολή» προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου για τον καιρό της Πρωτοχρονιάς

Tα Χριστούγεννα πέρασαν με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και το… ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στην Πρωτοχρονιά. Οι πρώτες μετεωρολογικές ενδείξεις κάνουν λόγο για «ιστορική ζέστη». Ωστόσο, το κρύο δεν θα αργήσει να μας επισκεφθεί, όπως δείχνουν τα μετεωρολογικά μοντέλα.

Η εκτίμηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό των επόμενων ημερών με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ να αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ότι «την φετινή Πρωτοχρονιά θα πρόκειται ίσως για τη θερμότερη έναρξη ενός νέου έτους που έχει καταγραφεί ποτέ στη μετεο ιστορία της Ευρώπης! Σύμφωνα και με τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Μοντέλου ECMWF αλλά και των υπόλοιπων παγκόσμιων προγνωστικών μοντέλων, το σύνολο των χωρών της Ευρώπης βαδίζει τις επόμενες ημέρες σε μια νέα θερμή εισβολή, η οποία και θα αποτελειώσει σταδιακά την όποια εναπομείνασα χιονοκάλυψη ακόμα και κοντά στα 2000 μέτρα στα περισσότερα χιονοδρομικά της! Για τις περισσότερες χώρες της γηραιάς ηπείρου θα πρόκειται λοιπόν, κατά πάσα πιθανότητα για τη θερμότερη έναρξη ενός νέου έτους που έχει καταγραφεί ποτέ στη μετεο ιστορία της!

Ο Σάκης Αρναούτογλου προσθέτει, όμως, ότι «μία αλλαγή στην όλη αυτή κατάσταση και εναρμόνιση του καιρού με το ημερολόγιο “ψιθυρίζουν” κάποια μακροπρόθεσμα στοιχεία για το σύνολο της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας για μετά τις 11-13 του Γενάρη!!!»

Η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30-12-2022 ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ) 31-12-2022
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με ασθενείς τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά και Ευτυχισμένο το 2024

Καλή Χρονιά - Χρόνια Πολλά! Είθε να βρείτε επιτυχία στις...

Έψαλαν τα “παλαιά” Τηνιακά Κάλαντα στο Φαλατάδο Τήνου

"Χλωρό ραβδί ξηρό ραβδί, άσπρο σταφύλι ροζακίχλωρά βλαστάρια πέτα,ροϊδοκόκκινη...

Ο Άγιος Βασίλης μοίρασε δώρα και χαρά στους μικρούς μας φίλους!

Στην Τήνο σήμερα ο Άγιος Βασίλης μοίρασε δώρα και...

Μήνυμα Πρωτοχρονιάς Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δωροθέου Β’

Μήνυμα Πρωτοχρονιάς 2024 του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου...