Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου
17.1 C
Tinos

31η Προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο για τα Λεόντεια Σχολεία(ΦΩΤΟ)

Εφέτος τα δύο Λεόντεια διοργάνωσαν για τους/τις μαθητές/-τριες της Τρίτης (Γ’) Γυμνασίου για 31η φορά Προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο, στο νησί της Μεγαλόχαρης, από το οποίο κατάγονται οι περισσότεροι Μαριανοί Αδελφοί.

Ειδικότερα, περίπου τριακόσιοι (300) μαθητές/-τριες, των δύο Λεοντείων Σχολών, Αθηνών και Νέας Σμύρνης, επισκέφθηκαν, όπως κάθε χρόνο, την Τήνο, σε διαφορετική το καθένα ημερομηνία. Μία από τις πρώτες δραστηριότητές τους, όταν έφθασαν στο νησί, ήταν το ευλαβικό προσκύνημα της θαυματουργικής εικόνας της Παναγίας, ενώ το πρωί της επόμενης ημέρας όλοι μαζί παρακολούθησαν με κατάνυξη τη Θεία Λειτουργία.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του διημέρου πραγματοποιήθηκε αγώνας μπάσκετ ανάμεσα στους μαθητές του Γυμνασίου Τήνου και στους μαθητές των Λεοντείων. Μετά το πέρας του παιχνιδιού αντάλλαξαν αναμνηστικά, βγάζοντας φωτογραφίες όλοι μαζί.

Κατόπιν, ξεναγήθηκαν στο “Πολυμέρειο”, ένα υπέροχο, ανακαινισμένο νεοκλασικό που στεγάζεται το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και το οποίο φιλοξενεί μόνιμη έκθεση των έργων του κορυφαίου γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά

Ακολούθως, επισκέφθηκαν τα χωριά «Κουμάρος» και «Βωλάξ». Στο πρώτο, «χάθηκαν» στη μαγεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και αισθάνθηκαν την τηνιακή φιλοξενία με το κέρασμα που ετοιμάζεται ειδικά γι’ αυτούς στη Λέσχη του χωριού. Στο δεύτερο, αντίκρισαν, πέρα από τις ολόλευκες οικίες – σμιλευμένες πάνω στους γρανιτένιους βράχους – τη δύναμη της ποίησης πάνω στις πόρτες των σπιτιών και την άγρια ομορφιά του ιδιαίτερου γεωλογικού φαινομένου.

Η διήμερη αυτή παραμονή στο νησί της Παναγίας προσφέρει κάθε χρόνο τη δυνατότητα στους/στις μαθητές/-τριες μας να καλλιεργήσουν τις αξίες που πρεσβεύει το Σχολείο μας – πίστη στον Θεό και ευλάβεια προς την Παναγία – και να αναπτύξουν την αγάπη για το φυσικό περιβάλλον και τον πολύπλευρο χαρακτήρα του πολιτισμού μας.

Η διαμονή μας στην Τήνο υπήρξε ιδιαίτερα ευχάριστη και ενδιαφέρουσα και ελπίζουμε να συνεχιστεί για πολλά ακόμα χρόνια. 

Θα ήταν παράλειψή μας, βέβαια, να μην ευχαριστήσουμε τον κ. Ιωάννη Ψάλτη και τον κ. Μάρκο Λεβαντίνο που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους επί τριάντα ένα (31) χρόνια για την επίτευξη των στόχων των επισκέψεων των μαθητών/-τριών μας στον πανέμορφο αυτό τόπο.

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Εορτασμού Οσίας Φιλοθέης (ΠΙΙΕΤ)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών και φιλεόρτων...

Οι Βρετανοί ψηφίζουν Τήνο για μήνα του μέλιτος

Είτε αναζητάτε έναν αξέχαστο μήνα του μέλιτος, το τέλειο...

Κοπή Αγιοβασιλειόπιτας Κατώτερων Κατηχητικών Σχολείων Τήνου στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΕΡΑΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –...

Την αγιοβασιλόπιτα στο Λιμεναρχείο Τήνου ευλόγησε ο Σύρου Δωρόθεος

Παρουσία του Διοικητού της 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ, του Λιμενάρχου και...