Παρασκευή 22 Νοεμβρίου
21.7 C
Tinos

Βραβεύτηκε ο Φαβιανός Ρουγγέρης, από την Τήνο για την άγρια αγκινάρα στα «17α Βραβεία Ποιότητας» του Γαστρονόμου

Ο Φαβιανός Ρουγγέρης παραλαμβάνει το βραβείο του από την Αντωνία Ζάρπα. Photo: Νίκος Κοκκαλιάς

Από την Τήνο βραβεύτηκε ο Φαβιανός Ρουγγέρης, ένας επίμονος καλλιεργητής άγριας αγκινάρας που παλεύει με τη λειψυδρία και με τους κόπους του τροφοδοτεί όλο το νησί.

Φέτος, τα Βραβεία ήταν αφιερωμένα σε Κυκλαδίτες παραγωγούς. Σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας των Κυκλάδων, που διάφορες συγκυρίες, έχουν περιορίσει την ενασχόληση με τη γη και την παραγωγή, τα Βραβεία του Γαστρονόμου «φώτισαν» τις εξαιρέσεις.

Το Ιστορικό Μουσείο Ερμούπολης σχεδίασε το φετινό βραβείο. Photo: Νίκος Κοκκαλιάς

Τους ανθρώπους που επιμένουν να παλεύουν με τη γη και με τα ζώα, να παράγουν τυριά και παραδοσιακά αλλαντικά, να καλλιεργούν ντόπιες ποικιλίες και με πείσμα να περιφρουρούν τον κυκλαδίτικο τρόπο ζωής.

Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι και πετιμέζι από την Τήνο: Λουκούμι γλυκό

Συνταγή: Φραντζέσκα Παπαγιαννοπούλου, Φρόσω Βιδάλη Φωτογραφία: Έβελυν Φωσκόλου Εκτός από το...