Τετάρτη 29 Μαΐου
24.1 C
Tinos

«Βόμβα» σε Θήρα και Τήνο: Η ΕΛ.ΑΣ. ξετίναξε 2 κυκλώματα ναρκωτικών και έχει τις λίστες πελατών!

 Μέσω social η διακίνηση ναρκωτικών σε Θήρα και Τήνο – Ψευδώνυμα χρησιμοποιούσαν οι δύο αρχηγοί που είχαν χωριστά… τσανάκια – Εργαστήριο «μαγειρέματος» και 108… εκλεκτοί πελάτες

Στην εξάρθρωση δύο διαφορετικών αλλά και «παράλληλων» κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών στη Θήρα προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από πολύμηνη έρευνα η οποία ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2022.

Ρεπορτάζ: Σπύρος Δαρσινός

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. κυρίως στη Θήρα αλλά και στην Τήνο, συνελήφθησαν συνολικά 9 άτομα εκ των οποίων οι δύο ήταν οι αρχηγοί των δύο κυκλωμάτων, που γνωρίζονταν μεταξύ τους, αλλά δεν έμπαινε ο ένας στα χωράφια του άλλου, κρατώντας ξεχωριστό πελατολόγιο. Μάλιστα είχαν στην Τήνο και έναν κοινό προμηθευτή!

Η διακίνηση των ναρκωτικών γινόταν μέσω των social media. Κυρίως οι αρχηγοί χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα προκειμένου να κρατήσουν την ταυτότητά τους μυστική, ενώ και στις δύο οργανώσεις υπήρχαν διακριτοί ρόλοι. Εκτός από τους αρχηγούς υπήρχαν οι διακινητές των ναρκωτικών, οι ταμίες της κάθε οργάνωσης, όπως επίσης οι υπεύθυνοι για την αποθήκευση των ναρκωτικών.

Εργαστήριο «μαγειρέματος» κρακ στη Θήρα

Στη Θήρα υπήρχε μάλιστα και ειδικό εργαστήριο για το μαγείρεμα του κρακ, μία… επιχειρηματική σκέψη της μίας οργάνωσης, με σκοπό να βγάλει περισσότερα χρήματα, καθώς το κρακ κοστίζει κατά προσέγγιση 1,5 φορά περισσότερο από την κοκαΐνη.

Η ίδια οργάνωση είχε καταφέρει να βγάλει τόσα χρήματα ώστε μπόρεσε ν’ ανοίξει ένα πλήρως εξοπλισμένο γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων στη Θήρα. Εξετάζεται η περίπτωση αν το εν λόγω γραφείο αποτέλεσε «βιτρίνα» για τη διακίνηση ή αποτελούσε μέσο για το ξέπλυμα του χρήματος.

Και στις δύο οργανώσεις ο βασικός πυρήνας αποτελούνταν από άτομα τα οποία κατείχαν φιλικές ή ακόμη και ερωτικές σχέσεις μεταξύ τους. Έτσι υπήρχε απόλυτη εμπιστοσύνη μεταξύ τους και οι επικοινωνίες πολλές φορές γίνονταν διά ζώσης.

Σύμφωνα με πηγές του intronews.gr, αν και σε μεγάλο βαθμό η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. αναφορικά με τις δύο εγκληματικές οργανώσεις έχει ουσιαστικά εξαντληθεί, υπάρχουν πληροφορίες που θέτουν στο μικροσκόπιο και άλλα άτομα, «μπλεγμένα» στον κόσμο της διακίνησης ναρκωτικών, χωρίς όμως να έχουν άμεση σχέση με τις δύο αυτές οργανώσεις. Πρόκειται δηλαδή για ανεξάρτητους «παίκτες».

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί πως τα ναρκωτικά κατά πάσα πιθανότητα περνούσαν από το λιμάνι του Πειραιά. Υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τα μέλη των εγκληματικών ομάδων να οργανώνουν επιχειρήσεις συνοδείας των μεταφορέων των ναρκωτικών. Τους πήγαιναν μέχρι το λιμάνι του Πειραιά και από εκεί, κατά πάσα πιθανότητα επιβιβάζονταν στα πλοία της γραμμής. Διαφαίνεται συνεπώς ένα κενό ασφαλείας, καθώς οι έρευνες του Λιμενικού κατά κύριο λόγο (αν δεν είναι στοχευμένες) είναι τυχαίες, μέσα στον ορυμαγδό της τουριστικής κίνησης.

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση των οργανώσεων σε Θήρα και Τήνο

Ανακοίνωση για την επιχείρηση σε Θήρα και Τήνο, εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.:

«Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας και της στοχευμένης αστυνομικής επιχείρησης, οι «εγκέφαλοι» τα βασικά μέλη και ο κοινός προμηθευτής τους, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει συνολικά (120) άτομα

Κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης, κάνναβης, ζυγαριές ακριβείας, οχήματα, χρηματικά ποσά, μαχαίρια, εξοπλισμός εργαστήριου παραγωγής «κρακ» κ.ά.

Εξαρθρώθηκαν δύο κυκλώματα που διακινούσαν – εμπορεύονταν ναρκωτικές ουσίες (κυρίως κοκαΐνη και κάνναβη) δρώντας παράλληλα στο νησί της Θήρας.

Θήρα

Συνελήφθησαν το Σάββατο (9 Σεπτεμβρίου 2023) σε Θήρα και Τήνο, στο πλαίσιο της στοχευμένης αστυνομικής επιχείρησης που οργανώθηκε από την  Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, εννέα άτομα (τέσσερις αλλοδαποί και πέντε ημεδαποί) ηλικίας 29, 33, 43, 47, 24, 26, 32, 51 και 26 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης-συμμέτοχής σε εγκληματική οργάνωση, προμήθειας, αποθήκευσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, νομιμοποίησης εσόδων προερχόμενων από παράνομη δραστηριότητα, και οπλοκατοχής.

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται επιπλέον 111 άτομα, από τα οποία τρία ως άμεσοι συνεργοί των συλληφθέντων.

Αναλυτικότερα, έπειτα από πολύμηνη μεθοδική έρευνα, συλλογή, ανάλυση και επεξεργασία στοιχείων και δεδομένων, εξακριβώθηκαν η παράλληλη λειτουργία και ο τρόπος  δράσης των δύο εγκληματικών οργανώσεων, η ιεραρχική δομή, η ταυτότητα των μελών τους, οι μεταξύ τους διασυνδέσεις και επιμέρους συνεργασίες, ο επιδιωκόμενος σκοπός, τα οφέλη και τα μέσα που χρησιμοποιούσαν για την επίτευξή τους.

Όπως προέκυψε, από την επιστάμενη αστυνομική έρευνα, τουλάχιστον από τα τέλη του 2022 τα δύο εγκληματικά δίκτυα, με αρχηγικά μέλη, τους 29χρονο και 33χρονο (αλλοδαπούς) αντίστοιχα, δρούσαν παράλληλα και ταυτόχρονα διακινώντας ναρκωτικά (κοκαΐνη, κάνναβη, κ.α.) που προμηθεύονταν από τον 43χρονο (κοινό προμηθευτή) και διοχέτευαν σε ενδιαφερομένους χρήστες στο νησί της Θήρας, αποκομίζοντας σπουδαία οικονομικά οφέλη τα οποία μια εκ των οργανώσεων χρησιμοποίησε για την ίδρυση-λειτουργία επιχείρησης ενοικίασης οχημάτων.

Κατά τις έρευνες που έγιναν βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

 • Κοκαΐνη βάρους 98,5 γραμμαρίων
 • Κάνναβη βάρους 20,7 γραμμαρίων
 • MDMA βάρους 29 γραμμαρίων
 • Ηρωίνη βάρους 4 γραμμαρίων
 • Εξοπλισμός εργαστήριου παραγωγής «κρακ»
 • 4 ζυγαριές ακριβείας
 • 5 θρυμματιστές κάνναβης
 • Αεροβόλο πιστόλι και 3 μαχαίρια
 • 33 κινητά τηλέφωνα και 21 κάρτες sim
 • 2 X.E. αυτοκίνητα
 • Τα χρηματικά ποσά των 7.385 ευρώ, 147 δολάρια Η.Π.Α., 50 δολάρια Αυστραλίας, 40 λίρες Αγγλίας
 • Τιμαλφή
 • Χειρόγραφες σημειώσεις με ονοματεπώνυμα και δοσοληψίες ναρκωτικών
 • Ψηφιακά μέσα αποθήκευσης δεδομένων και Ηλεκτρονικός Υπολογιστής
 • Συσκευές χρήσης ναρκωτικών ουσιών

Σημειώνεται ότι, όπως διαπιστώθηκε, ένα από τα μέλη της μιας εγκληματικής οργάνωσης είχε εγκαταστήσει εργαστήριο παραγωγής «κρακ» από επεξεργασία – «μαγείρεμα» κοκαΐνης με απώτερο σκοπό την αύξηση των κερδών του κυκλώματος από τη διακίνηση του συγκεκριμένου «προϊόντος».

Ο συλληφθέντες οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών».


Ιερά Αποδημία της Ι.Μ. Καλαβρύτων στην Ιερά Νήσο Τήνο (ΦΩΤΟ)

Υπό τη συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε...

Επίσκεψη του Γραμματέα Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ Φίλιππου Φόρτωμα σε Γερμανία και Βέλγιο

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των...

Ελλάδα: Στο μισό μειώθηκαν οι βροχές σε πανελλήνιο επίπεδο, στη Τήνο στο 65%

Eντυπωσιακή είναι η μείωση της βροχόπτωσης στην Ελλάδα κατά...

Η Τήνος στα 5 νησιά που θα γεμίσουν του Αγίου Πνεύματος

Αν είσαι σε διαδικασία που ψάχνεις να πας κάπου...