Σάββατο 27 Ιουλίου
28.8 C
Tinos

ΤΟΥΜΤΣΙ : Ένα Ταξίδι στη Φαντασία και τη Δημιουργικότητα (Εβδομαδιαία Εργαστήρια)

Οι ομάδα ΤΟΥΜΤΣΙ, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη βρίσκεται στην Αγ. Βαρβάρα, στον Παιδικό Σταθμό της Ειρήνης. Οι Τετάρτες είναι αφιερωμένες στα παιδικά βιβλία, που γίνονται θεατρικό παιχνίδι και κινητικά παιχνίδια και οι Πέμπτες στα αυτοσχέδια επιτραπέζια παιχνίδια, που οξύνουν τον νου και ενισχύουν τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία.

Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και τη φιλοσοφία των εργαστηρίων.

Το εργαστήριο “Σκόρπιες Σέλιδες” την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου θα φιλοξενήσει το βιβλίο “Με θέλεις στην ομάδα σου;” των εκδόσεων Τζιαμπίρης-Πυραμίδα.

🦆

Μια Πάπια θέλει να γίνει μέλος μιας ομάδας. Αλλά δεν μπορεί να ΒΡΥΧΑΤΑΙ όπως το Λιοντάρι, ούτε να ΦΩΝΑΖΕΙ ΔΥΝΑΤΑ όπως ο Ελέφαντας. Τι μπορεί να κάνει, άραγε; Εσείς θα θέλατε να ανήκετε σε μια ομάδα, όπου όλοι μπορούν να είναι μέλη; Τότε δεν πρέπει να χάσετε αυτό το βιβλίο!

Ποιος είναι ο τρόπος άραγε να τους συμπεριλάβουμε ολους;

ΠΟΤΕ: Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου (και κάθε Τετάρτη)
Προσέλευση: 18.15
️ΩΡΑ: 18.30-19.30
ΗΛΙΚΙΑ: 5-8 ετών

Φιλοσοφία εργαστηρίου: Κάθε Τετάρτη, ένα βιβλίο μας οδηγεί σε περίεργες και δημιουργικές διαδρομές, γεμάτες θεατρικό παιχνίδι και αυτοσχεδιασμούς. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη δουλειά σπουδαίων συγγραφέων και εικονογράφων, να συμμετέχουν στην αφήγηση, να καλλιεργήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, να βελτιώσουν τη μνήμη, τη συγκέντρωση, την προσοχή τους και να εκφραστούν μέσα από το θεατρικό παιχνίδι.

Ελάτε να τα ανακαλύψουμε παρέα!!!

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, ξεκινά νέος κύκλος συναντήσεων του εργαστηρίου “ΦΤΙΑΧΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ”. Με αφορμή ένα παράξενο ταξίδι, θα συναντήσουμε “πρόσωπα” που θα αποτελέσουν κομμάτια του παιχνιδιού που θα φτιάξουμε.  

Οι συναντήσεις μας για τον μήνα Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθούν τις εξής ημερομηνίες 8,15 & 29/2.

 Φιλοσοφία εργαστηρίου: Κάθε κύκλος περιλαμβάνει τρεις συναντήσεις. Στην πρώτη, στήνουμε την ιστορία πάνω στην οποία θα βασιστεί το επιδαπέδιο παιχνίδι μας. Στη δεύτερη συνάντηση, ετοιμάζουμε τα υλικά μας και στην τρίτη συνάντηση επιτέλους παίζουμε το παιχνίδι που εμείς δημιουργήσαμε!

Γέλιο, παιχνίδι, φαντασία, συνεργασία, ζάρια, χρώματα, δοκιμασίες είναι κάποια από τα στοιχεία των συναντήσεων μας.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους, να συνεργαστούν σε ομάδες, να καλλιεργήσουν τη φαντασία, την υπομονή τους και να αναζητήσουν λύσεις σε πιθανά εμπόδια που προκύπτουν. 

ΠΟΤΕ: Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου (και κάθε Πέμπτη)
ΩΡΑ: 18.30-19.30 (Προσέλευση 18.15)
ΗΛΙΚΙΑ: 6 -9 ετών

ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ: “ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ”

Η ομάδα ΤΟΥΜΤΣΙ δίνει την αφορμή και τα υπόλοιπα τα αφήνουμε πάνω στα παιδιά, εκείνα ξέρουν!

Για επιπλέον πληροφορίες και κράτηση θέσης στα τηλέφωνα 6973162662-6947599669