Τρίτη 25 Ιουνίου
27.1 C
Tinos

Το «ύστατο χαίρε» στην μητέρα του Σύρου Δωροθέου (ΦΩΤΟ)

Σε ατμόσφαιρα βαθείας, κατ’ άνθρωπον, συγκινήσεως Ιεράρχες, Ιερός Κλήρος, οι τα πρώτα φέροντες της Μυκόνου, της Σύρου και της Τήνου και πιστοί από τα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως και εξ Αθηνών εξόδευσαν την Επισκοπομήτορα Αικατερίνη.

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, Άνω Μεράς Μυκόνου, τελέσθηκε χθες, Παρασκευή, 24 Μαΐου, το μεσημέρι, η Εξόδιος Ακολουθία της αοιδίμου κατά σάρκα μητρός του Σεβασμιωτάτου κ . Δωροθέου Β’, με την συνευχητική παρουσία του εκπροσωπούντος την Ιερά Σύνοδο και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας & Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καισαριανής κ. Δανιήλ, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σερρών κ. Θεολόγου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Κερκύρας κ. Νεκταρίου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Παροναξίας κ. Καλλινίκου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Ιερισσού κ. Θεόκλητου, Νεας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Καρπενησίου κ. Γεωργίου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου και Θήρας κ. Αμφιλοχίου, Κληρικών από τα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, του Επισκόπου των ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ, των Βουλευτών κας Αικ. Μονογυιού και κ. Φιλ. Φόρτωμα, των Δημάρχων Μυκόνου, Σύρου και Τήνου, του Μεγαθύμου Εθνικού και Κοινωνικού Ευεργέτου, Επιχειρηματία κ. Αθαν. Μαρτίνου, Αντιδημάρχων, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, των Προέδρων των Λιμενικών Ταμείων Σύρου και Τήνου, των Λιμεναρχών Μυκόνου και Τήνου, του Αντιπροέδρου και Μελών της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, της Προέδρου της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου καί πολλών πιστών από την Ιερά Μητρόπολη και άλλες περιοχές της Ελλάδος, οι οποίοι προσήλθαν να συμπαρασταθούν στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’.

Εξόδιο λόγο εξεφώνησε περιεκτικότατα και θεολογικώτατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο οποίος υπογράμμισε τα αντίδωρα που λαμβάνει όποιος πιστεύει στον Κύριο και τον πέμψαντα Αυτόν και ανεφέρθη στις αρετές της κεκοιμημένης επισκοπομήτορος Αικατερίνης. 

Συλλυπητήριο Γράμμα της Ιεράς Συνόδου και του Προέδρου Αυτής Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’ ανέγνωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος υπενθύμισε τους δεσμούς που συνέδεαν την αείμνηστο με την Κομοτηνή, κομίζοντας χώμα από την ακριτική Μητρόπολή του για να εναποτεθει στον τάφο της, μαζί με το χώμα της Μυκόνου.

Προ του εξοδιασμού, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ένδακρυς ανεμνήσθη των συμβουλών της μακαριστής μητρός του και ευχαρίστησε από καρδίας όσους παρέστησαν, Αρχιερείς, Κληρικούς, τα πρώτα φέροντες και πιστούς.

Ιδιαιτέρως δε ευχαρίστησε τους Πλοιοκτήτες κ.κ. Στεφάνου και Ηλιόπουλο, για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό για το συντονισμό της νοσηλείας της αείμνηστου δεσποίνης μητρός του στην Αθήνα, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Σύρου, του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και του Κέντρου Υγείας Μυκόνου για την φροντίδα τους προς αυτήν και τον Ηγούμενο Αρχιμ. Αλέξιο για την στοργή με την οποία την περιέβαλε και για την άριστη προετοιμασία και διοργάνωση της Εξοδίου Ακολουθίας της.

Την αγιοβασιλόπιτα στο Λιμεναρχείο Τήνου ευλόγησε ο Σύρου Δωρόθεος

Παρουσία του Διοικητού της 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ, του Λιμενάρχου και...

Tinos Talks #33: Θεματικό Επεισόδιο

30-1-2024 και Θεματικό Tinos Talks σήμερα μιας και η...

Πανηγυρικός Εσπερινός για τα 201 χρόνια από την εύρεση της Μεγαλόχαρης

Τρισαρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε απόψε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας...

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Τριών Ιεραρχών πόλεως Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ - ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΤΗΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...