Σάββατο 22 Ιουνίου
26.6 C
Tinos

το Πρωτοδικείο Σύρου αναγνωρίζει την κυριότητα του Δήμου στην παράνομη διάνοιξη που οδηγεί στο Αιολικό Πάρκο της Ενεργειακής Κυκλάδων

Με ανάρτηση στο προφίλ του στο Facebook, ο Δήμαρχος Τήνου Γιάννης Σιώτος έκανε γνωστή την απόφαση του Πρωτοδικείου Σύρου όπου αναγνωρίζει την κυριότητα του Δήμου στην διάνοιξη του Αιολικού Πάρκου της Ενεργειακής Κυκλάδων στη θέση “ΠΡΑΣΣΑ – ΚΑΜΠΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ” πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

Με πολλή χαρά ενημερώνω ότι με απόφασή του το Πρωτοδικείο Σύρου αναγνωρίζει την κυριότητα του Δήμου στην παράνομη διάνοιξη που οδηγεί στο Αιολικό Πάρκο της Ενεργειακής Κυκλάδων, αλλά και σε όλη τη δημοτική έκταση Υστερνίων και Καλλονής. Μετά την απόφαση αυτή ο Δήμος μπορεί να περιφράξει νόμιμα την έκταση της ως άνω παράνομης διάνοιξης, εμποδίζοντας την πρόσβαση στο ανωτέρω Αιολικό Πάρκο στα Πράσσα, η οποία πλέον μπορεί να συνεχιστεί, μόνον κατόπιν συμφωνίας του Δήμου ή νομικών ενεργειών πια της Ενεργειακής Κυκλάδων.


Σε κάθε περίπτωση αυτή η απόφαση δικαιώνει πολυετείς αγώνες του Τηνιακού λαού, καθώς και τις διαχρονικές ενέργειες του Δήμου Τήνου, που από το 2016 μέχρι και σήμερα, έδωσε μία ολομέτωπη μάχη για την αποτροπή της τοποθέτησης έστω και των 3 αυτών ανεμογεννητριών, απέναντι ακόμα και σε παλαιότερες ατυχείς αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του τέως Δήμου Εξωμβούργου.


Ο αγώνας μας δικαιώθηκε πανηγυρικά, κατοχυρώνοντας ταυτόχρονα στην ιδιοκτησία του Δήμου μία πολύ μεγάλη έκταση που είχε «μπει στο μάτι» αρκετών επίδοξων «επενδυτών». Τώρα πια, ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος ανήκει και τυπικά στον Δήμο. Οι πολίτες της Τήνου, ήταν μαζί μας σε όλη αυτήν την άνιση μάχη και θα ήθελα και προσωπικά να τους ευχαριστήσω για την συνδρομή του καθενός και της καθεμιάς ξεχωριστά

Μήνυμα Δήμου Τήνου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Σήμερα τιμούμε τους εθελοντές αιμοδότες που με την πράξη...

Διακοπή υδροδότησης στην πόλη της Τήνου

Σας γνωρίζουμε ότι λόγω ζημιάς στο  κεντρικό δίκτυο θα...

Ανοιχτή εκδήλωση «Προς μία πιο βιώσιμη Τήνο με μηδενικά πλαστικά απόβλητα»

Μία νέα εποχή ξεκινά με την ανοιχτή εκδήλωση «Προς...

Δήμος Τήνου : Ανακοίνωση – Ενημέρωση σχετικά με κοινόχρηστους χώρους

Αγαπητοί συμπολίτες, ο μήνας Ιούνιος έχει ήδη “διανύσει” το 1/3...