Τετάρτη 29 Μαΐου
24.1 C
Tinos

Τήνος και Πολιτισμός

Η Τήνος είναι μοναδικό νησί τόσο για τις φυσικές ομορφιές της, τα χωριά της, την καλλιτεχνική ιστορία της, όσο και για το λατρευτικό στοιχείο της.Πριν από 22 χρόνια, ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δήμου Εξωμβούργου το ”Φεστιβάλ Εξωμβούργου” και ο τότε δήμαρχος Παναγιώτης Κροντηράς μου ζήτησε και ανέλαβα την καλλιτεχνική διεύθυνση.Ο θεσμός αγαπήθηκε, απέκτησε χιλιάδες πιστούς φίλους που διέκριναν την ποιότητα, τον πλούτο, την αισθητική και την συνέπεια του.

Σημαντικές παραγωγές σχεδιάστηκαν και ξεχώρισαν στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας.Διεθνείς και εγχώριες προσωπικότητες τιμήθηκαν, σημαντικοί καλλιτέχνες προσέφεραν τον καλύτερο εαυτό τους και έγιναν ‘πρεσβευτές’ σε μεγάλη κλίμακα και εκτός Ελλάδας κάνοντας το νησί γνωστό, μιλώντας και γράφοντας για το φεστιβάλ.Στην πορεία το φεστιβάλ ονομάστηκε φεστιβάλ Τήνου.

Κεντρικός στόχος πάντοτε ήταν να προβληθεί ό,τι πιο όμορφο και ανθρώπινο έχει ο τόπος.

Πριν τρία χρόνια αποφασίστηκε να διακοπεί η συνέχεια του φεστιβάλ με ό, τι συνεπάγεται αυτό, γεγονός που είχε και ως αποτέλεσμα την υποβάθμισή του.

Οσο περνάει ο καιρός, η επιθυμία του κόσμου να επανέλθει το φεστιβάλ στην προηγούμενη δυναμική του, γίνεται εντονότερη. Ευχή η νέα δημοτική αρχή να δώσει προτεραιότητα στον πολιτισμός που είναι ο κύριος δρόμος για ανθρώπινη ανάπτυξη και δημιουργία.

Θέμης Ροδαμίτης

Ιερά Αποδημία της Ι.Μ. Καλαβρύτων στην Ιερά Νήσο Τήνο (ΦΩΤΟ)

Υπό τη συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε...

Επίσκεψη του Γραμματέα Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ Φίλιππου Φόρτωμα σε Γερμανία και Βέλγιο

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των...

Ελλάδα: Στο μισό μειώθηκαν οι βροχές σε πανελλήνιο επίπεδο, στη Τήνο στο 65%

Eντυπωσιακή είναι η μείωση της βροχόπτωσης στην Ελλάδα κατά...

Η Τήνος στα 5 νησιά που θα γεμίσουν του Αγίου Πνεύματος

Αν είσαι σε διαδικασία που ψάχνεις να πας κάπου...