Σάββατο 27 Ιουλίου
26.7 C
Tinos

Τήνος: Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16/3

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16/3 στο παλιό λιμάνι. Μετά την απεργία στις 8 Μάρτη και τις πρωτοβουλίες των σχολείων με τα πανό και τα συνθήματα στα προαύλια, δόθηκε η καλύτερη απάντηση και από την Τήνο σε όσους επιχειρούν να βάλουν το έγκλημα στον πάγο, να αποτινάξουν από πάνω τους κάθε ευθύνη, να ξεμπερδεύουν με τις αντιδράσεις του λαού και της νεολαίας.

Οι μέρες περνούν, όμως τίποτα δε μπορεί να σβήσει τις πραγματικές ευθύνες της δολοφονίας στα Τέμπη! Είναι πλέον πιο καθαρό πως η αιτία που αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή ως καύσιμη ύλη για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, δεν είναι κάποια προσωπική αβλεψία ή ένα απλό ανθρώπινο λάθος.


Ένοχος είναι το κράτος των λίγων, η πολιτική της εμπορευματοποίησης που
υποβιβάζει την ανθρώπινη ζωή και τη ζυγίζει στη σχέση κόστος-όφελος, όπου κόστος είναι η ζωή του λαού και όφελος τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.


Συγκάλυψη του εγκλήματος όμως είναι να μείνουν στο σκοτάδι και τα άλλα “Τέμπη” που μας περιτριγυρίζουν και απειλούν καθημερινά την ασφάλεια και τη ζωή μας.


Τι είναι για παράδειγμα οι γερασμένες και ασυντήρητες υποδομές στα λιμάνια της ώρας; Τι είναι τα προβλήματα στην ακτοπλοΐα που καθημερινά βιώνουμε οι νησιώτες; Από τη μια τα πανάκριβα εισιτήρια και από την άλλη τα γερασμένα πλοία με συνεχείς βλάβες. Σε λάστιχο έχουν μετατρέψει την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα εφοπλιστές και υπουργείο Ναυτιλίας, στα πλαίσια του κυνηγητού του κέρδους.


Τι είναι τα παλιά και υποσυντηρημένα δημόσια κτίρια σε όλη τη χώρα, τα οποία μάλιστα δεν έχουν ελεγχθεί για την περίπτωση σεισμού; Στην Τήνο όπως φαίνεται, τουλάχιστον στα σχολεία δεν υπάρχει πρόσφατος προσεισμικός έλεγχος ενώ πολλά κτίρια είναι πολύ παλιά κ κάποια από αυτά πχ το Γυμνάσιο έχει προβλήματα που φαίνονται ακόμη κ με γυμνό μάτι.

Πόσα νέα Τέμπη μπορεί να κρύβονται από πίσω σε περίπτωση μεγάλου σεισμού;


Τι είναι άραγε οι τραγικές ελλείψεις σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, το ξεχαρβάλωμα του δημόσιου κ δωρεάν συστήματος Υγείας, το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του παιδοογκολογικού τμήματος του Παίδων Αγ. Σοφίας; Ενός τόσο ευαίσθητου κομματιού της Υγείας που αφορά τα παιδιά του λαού.


Να λοιπόν πόσα Τέμπη διασχίζουμε καθημερινά, επιβάτες σε τρένο που τρέχει με σπασμένα φρένα πάνω στις ράγες του κέρδους, άλλοτε με μηχανοδηγό τη ΝΔ άλλοτε τον ΣΥΡΙΖΑ άλλοτε το ΠΑΣΟΚ. Αυτήν την αντιλαική πολιτική πρέπει να εκτροχιάσουμε . Να αλλάξει πορεία το τρένο κ όχι ο μηχανοδηγος!

Γιατί σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες να ζούμε καλύτερα και με ασφάλεια!


Δεν μας ταιριάζει μια ζωή με κουπόνια, pass, voucher , πλειστηριασμούς και θανάτους με εισιτήριο χωρίς επιστροφή.

Να δυναμώσει ο αγώνας για:
 Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας.
 Σύγχρονο κ ασφαλές λιμάνι για όλους.
 Την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας, ενίσχυση του
ΚΥ Τήνου με όλο το απαραίτητο προσωπικό κ υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
 Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας.
Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές,
νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
 Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους
χώρους δουλειάς.
 Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες,
υπηρεσίες πολιτικής προστασίας

Στην επομπή Κοινωνία Ώρα Mega για τον Τουρισμό ο Γιάννης Εξιλζές [Βίντεο]

Με τον υδράργυρο να χτυπάει «κόκκινο» την στιγμή που...

Σύλληψη για ναρκωτικά στην Τήνο

Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 26 και 28 ετών, προέβησαν μεσημβρινές ώρες την 10/07/2024, Στελέχη του...

Ο Καπετάνιος που έσωσε τον Σέρβο ναυαγό από τη θάλασσα, στο ACTION24

Ο Καπετάνιος που έσωσε τον Σέρβο ναυαγό από τη...

Αφιέρωμα στους «φυσικούς θησαυρούς της Τήνου και της Σύρου» από το γαλλικό περιοδικό Désirs de Voyages

Εκτενές αφιέρωμα σε 13 νησιά των Κυκλάδων φιλοξενεί το δημοφιλέστερο περιοδικό στη Γαλλία...