Παρασκευή 21 Ιουνίου
27.8 C
Tinos

Θερμή υποδοχή για τον «Κοιμώμενο Χαλεπά» στην Τήνο

Η παράσταση συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, στη σκηνή Secret room του θεάτρου Αλκμήνη, από την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη στις 20:30.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεύτερη παράσταση του έργου του Άγγελου Ανδρεόπουλου «Κοιμώμενος Χαλεπάς ο Σαλός Άγιος», σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου, με τον Γιώργη Κοντοπόδη στον ρόλο του Χαλεπά, στον προαύλιο χώρο του σπιτιού – μουσείου Γιαννούλη Χαλεπά στον Πύργο της Τήνου, στις 24 Αυγούστου (ημέρα γεννήσεως του σπουδαίου γλύπτη).

Οι συντελεστές της παράστασης, πιστοί στην υπόσχεσή τους, επισκέφθηκαν για δεύτερη φορά το νησί της Τήνου ώστε να πραγματοποιήσουν την παράσταση – αφιέρωμα στον Γιαννούλη Χαλεπά για το κοινό του Πύργου, το οποίο, αφού ολοκληρώθηκε η παράσταση, ξέσπασε σε χειροκροτήματα επιβραβεύοντας το αποτέλεσμα.

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους παράγοντες της πολιτικής αρχής καθώς και της εκκλησίας, οι οποίοι συνεχάρησαν τους συντελεστές για το άρτιο αποτέλεσμα και για τη σημαντική αυτή δουλειά, η οποία αναδεικνύει και φωτίζει άγνωστες, μέχρι τώρα, πτυχές της ζωής του μεγάλου Τηνιακού γλύπτη.


Μετά το πέρας της παράστασης και με τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου «Γιαννούλης Χαλεπάς», ο Γιώργης Κοντοπόδης, ενδεδυμένος ακόμη με το ρούχο της παράστασης, φωτογραφήθηκε μέσα στο σπίτι του Χαλεπά, σε ιδιαίτερες γωνίες του οικήματος που έχουν μείνει απείραχτες και αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου.

Να θυμίσουμε ότι οι συντελεστές της παράστασης επισκέπτονται το νησί της Τήνου κάθε χρόνο, ανήμερα των γενεθλίων του σημαντικού γλύπτη, πραγματοποιώντας αφιλοκερδώς μία παράσταση για τους κατοίκους του νησιού ως ελάχιστο φόρο τιμής στον σπουδαίο καλλιτέχνη.

Η παράσταση συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, στη σκηνή Secret room του θεάτρου Αλκμήνη, από την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη στις 20:30.

πηγή: naftemporiki.gr

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Αγίας Τριάδος Φαλατάδου Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣΦΑΛΑΤΑΔΟΥ ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις γνώσιν...

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Αγίας Τριάδος Γύρλας Τήνου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΕΡΟ ΙΔΡΥΜΑΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΓΥΡΛΑΣ ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις γνώσιν των...

Ο Πύργος της Τήνου τίμησε τον ευπατρίδη Ιωάννη Ρήγο-Πανορμίτη

Στο ναό του Αγίου Δημητρίου Πύργου Τήνου, ιερούργησε σήμερα...

H Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στην Τήνο

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου -Τήνου κ....