Συνταγές υγείας απο την Τήνο… στο Τζάνειο
Ο Ιάκωβος Απέργης εργάζεται ως μάγειρας στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά και έχει βραβευτεί για την προσφορά του, τη φροντίδα και το μεράκι του, καθώς προσπαθεί να δώσει μια καλύτερη γεύση στο νοσοκομειακό φαγητό.
To «Συνταγολόγιο – Μαγειρική & Υγεία» είναι κάτι περισσότερο από ένα βιβλίο μαγειρικής, που περισσότερο μοιάζει με «στοίχημα» και «υπόσχεση».
Υπόσχεση, σε όλους εκείνους που νοσούν και δεν μπορούν να μασήσουν.
Υπόσχεση, σε όλους εκείνους που η ασθένειά τους άλλαξε την πιο σημαντική στιγμή της ημέρας…την στιγμή του γεύματος, της τροφής.
Υπόσχεση σε όλους εκείνους που η θέση στο καθημερινό τραπέζι, το γιορτινό τραπέζι, στο τραπέζι με φίλους .. γίνεται «πρόβλημα»… τι θα φάει; Πως θα το φάει;
Στοίχημα για όλους εκείνους ότι μπορούν να μοιράζονται το ίδιο φαγητό με όλους! Απλά σε άλλη μορφή… διαφορετική υφή… αλλά με την ίδια γεύση…
Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για την κάλυψη ιατρικού εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας Τήνου.
Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Ιάκωβος Απέργης: Για τους περισσότερους από εμάς, το φαγητό και η γεύση είναι δεδομένα στη ζωή μας. Κι όμως, ορισμένοι συνάνθρωποί μας δεν μπορούν να τα απολαύσουν λόγω κάποιας ασθένειας που δυσκολεύει βασικές λειτουργίες όπως η μάσηση και η κατάποση της τροφής. Στις δύσκολες στιγμές που βίωσε ένας αγαπημένος μου φίλος γεννήθηκαν στην πράξη συνταγές με αλεσμένες τροφές που μπορούν, ωστόσο, να κρατήσουν τη γεύση τους στο πιάτο.
Πηγή : livemedianews.gr
Βρείτε το βιβλίο “Συνταγολόγιο – Μαγειρική & Υγεία” του Ιάκωβου Απέργη στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Καλέντης