Σάββατο 27 Ιουλίου
26.7 C
Tinos

Σύγκλιση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) Δήμου Τήνου

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π) του Δήμου Τήνου, υπό την προεδρία του Δημάρχου Τήνου κ. Παναγιώτη Κροντηρά και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας  του Δήμου Τήνου κ. Ιγνάτιο Δασύρα.

Πρόκειται για το νέο όργανο συντονισμού εμπλεκόμενων φορέων, το οποίο αποτελεί εξέλιξη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ), όπως αυτή προκύπτει έπειτα από τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, κατά τις οποίες αυξάνονται οι αρμοδιότητες των Δήμων σε ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Παρόντες στην πρώτη συνεδρίαση ήταν η Έπαρχος Τήνου κα Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου, ο αντιδήμαρχος Τήνου κ. Ιωάννης Ζαλώνης, ο Λιμενάρχης κ. Ανδρέας Μάρκου, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου κ. Ιωάννης Μαυρεδάκης, ο αν. Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ιωαννης Σγούρος, το στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Τήνου κ. Αναστάσιος Βιδάλης, ο Δασοφύλακας Τήνου κ. Σωτήριος Ανδριώτης, ο εκπρόσωπος της ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Κυκλάδων κ. Βαγγέλης Τσακίρης, η ορισμένη υπάλληλος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Τήνου κα Άρτεμις Βόρτσου καθώς και οι τοπικοί πρόεδροι από τις  Κοινότητες Κτικάδου και Υστερνίων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τον σχεδιασμό, τα προληπτικά μέτρα και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων κατά την αντιπυρική περίοδο. Αναλύθηκε λεπτομερώς η προετοιμασία και το επίπεδο ετοιμότητας των φορέων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων, η ενίσχυση της ασφάλειας και η συνεργασία για την προστασία των πολιτών.

Επίσης συζητήθηκε η εφαρμογή της 20/24 (ΦΕΚ 2695/Β/09-05-2024) Πυροσβεστικής διάταξης που αφορά τον καθαρισμό οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων καθώς επίσης και τη δήλωση τους στο μητρώο καθαρισμού των οικοπέδων και αποφασίστηκε η αποστολή από κοινού εγγράφου του Δημάρχου και της Επάρχου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με την παροχή διευκρινίσεων και προβλημάτων από την εφαρμογή της ανώτερου πυροσβεστικής διάταξης.

Ακόμη, οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων περιέγραψαν τον τρόπο με τον οποίο συνδράμουν σε επιχειρησιακό επίπεδο όταν χρειάζεται, ενώ συζητήθηκε και η συνεργασία μεταξύ των διαφορετικών φορέων με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε περιστατικού.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π ο Δήμαρχος Τήνου,  κ. Παναγιώτης Κροντηράς τόνισε τη σημασία της αγαστής συνεργασίας για το καλύτερο αποτέλεσμα ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου και όπως ο ίδιος δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των φορέων που έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π Δήμου Τήνου.  Δέσμευση μας είναι να  επικαιροποιηθούν τάχιστα τα σχέδια Πολιτικής Προστασίας και αντιμετώπισης κινδύνων καθώς το καλοκαίρι που έρχεται λόγω των κλιματικών συνθηκών θα είναι δύσκολο για όλους μας. Βασική προτεραιότητα μας είναι η διασφάλισης της ζωής των πολιτών της περιουσίας τους και του φυσικού πλούτου του νησιού μας»

Δείτε Live τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

https://www.youtube.com/live/1p1B0bUrgkM?feature=shared ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ                                                       Αριθμός Συνεδρίασης: 14/2024 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                                     Αριθ....

Προγραμματισμένη διακοπή ύδρευσης στη Χώρα της Τήνου

11/07/2024 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σας γνωρίζουμε ότι λόγω της ζημιάς...

Ο Δήμος Τήνου αποχαιρετά τον Βασίλη Σελέντη

Η τοπική μας κοινωνία θρηνεί την απώλεια ενός αγαπητού...