Τρίτη 25 Ιουνίου
26.9 C
Tinos

Συγκέντρωση-συζήτηση για τις ευρωεκλογές από την Κομματική Οργάνωση Τήνου του ΚΚΕ.

Συγκέντρωση-συζήτηση για τις ευρωεκλογές πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 02 Ιούνη στον Πύργο Τήνου από την Κομματική Οργάνωση Τήνου του ΚΚΕ.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Νικόλας Καΐλης, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Βόρειων και Δυτικών Κυκλάδων του ΚΚΕ, ενώ παρέμβαση έκανε και ο Πάνος Απέργης, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Σκανδιναβίας του ΚΚΕ.

Κατά τη συζήτηση τονίστηκε πως στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνης, κριτήριο ψήφου θα πρέπει να είναι η καθημερινότητα και η πείρα της ζωής που έχει συσσωρευτεί όλο το προηγούμενο διάστημα. Είναι ευκαιρία με την ψήφο στο ΚΚΕ να καταδικάσουμε την αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα κόμματα-συνενόχους που συμφωνούν και την συνδιαμορφώνουν, με σωρεία αντιλαϊκών – αντεργατικών κατευθύνσεων και αποφάσεων που ψηφίζουν στο Ευρωκοινοβούλιο και που στη συνέχεια έρχονται και γίνονται νόμοι του ελληνικού κράτος.

ΕΕ σημαίνει: πόλεμοι, διαπλοκή με τα λόμπι των επιχειρηματικών ομίλων που καθορίζουν τις αποφάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, Κοινή Αγροτική Πολιτική που ξεριζώνει τους αγρότες από τα χωράφια και κάνει τα αγροτικά προϊόντα είδη πολυτελείας, Πράσινη Μετάβαση που κάνει την ενέργεια πανάκριβο εμπόρευμα για να κερδίζουν μια χούφτα παράσιτα, ακρίβεια και φυσικά το νέο υπερμνημόνιο το Ταμείο Ανάκαμψης με τα 600 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που πληρώνουμε και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε. 

Η ΕΕ κρύβεται πίσω από κάθε έγκλημα κατά της ζωής και της περιουσίας του λαού, καθώς εφαρμόζει την πολιτική «κόστος – όφελος» που θεωρεί κόστος τις ανάγκες μας για δωρεάν και υψηλού επιπέδου Υγεία και  Παιδεία, ασφαλείς μεταφορές, προστασία από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς κλπ. Είναι αυτές οι κατευθύνσεις και η εφαρμογή αυτών των πολιτικών που έφεραν το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, που αφήνουν τον λαό μας να καίγεται κάθε καλοκαίρι και να πλημμυρίζει κάθε χειμώνα.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο που αποκαλύπτει τι ψηφίζεται στο Ευρωκοινοβούλιο, παρεμβαίνει υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και αναγκών. Μόνο στην τελευταία θητεία, οι δυο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ έκαναν 230 ομιλίες και πάνω από 500 παρεμβάσεις. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα πως, οι δυο Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ήταν οι μόνοι από τους 705 που καταψήφισαν και κατήγγειλαν το κοινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελ. Λύση το ψήφισαν) πουπεριλάμβανε την κυνική ομολογία ότι η ικανότητα των λόμπι «να επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων στο κοινοβούλιο αποτελεί ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας».

Τέλος, έγινε αναφορά και στην αλληλεγγύη του Κόμματος στο δίκαιο αγώνα του τηνιακού λαού ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί, με την παρουσία του νυν ευρωβουλευτή και εκ νέου υποψηφίου Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνου, ο οποίος όχι μόνο ήταν παρών στις κινητοποιήσεις, μαζί με μέλη και φίλους του ΚΚΕ, αλλά κατάθεσε και ως μάρτυρας υπεράσπισης στις πρόσφατες δίκες ενάντια στον λαό της Τήνου. 

Πιο δυνατό ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές, θα είναι η μόνη εγγύηση για την επόμενη μέρα ώστε να δυναμώσουν οι αγώνες για την Υγεία, την Παιδεία, τα εργασιακά, την  ακρίβεια, για αξιοπρεπή ζωή ενάντια στους πολέμους και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που στοχεύει και παλεύει για την οργάνωση της αντίστασης  και της διεκδίκησης και στο δρόμο, εκεί δηλαδή που  ανατρέπονται τα αντιλαϊκά μέτρα και οι νόμοι που ψηφίζονται στο Ευρωπαϊκό και Ελληνικό Κοινοβούλιο.

ΚΟΒ ΤΗΝΟΥ ΚΚΕ: Απαράδεκτη κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο εργαζόμενους κι επιβάτες.

Για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στον λιμένα Τήνου...

Κοπή Πίτας της Κ.Ο.Τήνου του ΚΚΕ

Σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας της...