Τρίτη 23 Ιουλίου
29.8 C
Tinos

Στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» απαντάμε: Κανένας συμβιβασμός με τη χαμοζωή,απαιτούμε ζωή ανθρώπινη με δικαιώματα.

Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι αν η τοπική διοίκηση θα συνεχίσει να δρα όπως όλο το προηγούμενο διάστημα ενιαία και εχθρικά απέναντι στο λαό και τις ανάγκες του, εφαρμόζοντας τις κεντρικές κατευθύνσεις, εξειδικεύοντάς τες σε τοπικό επίπεδο. Αυτή την πολιτική στήριξαν τα στελέχη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ σε δήμους και περιφέρειες, ακόμα και όταν “μασκαρεύονταν” σε “ανεξάρτητους”. Είναι δυνάμεις δεσμευμένες στα “θέλω” του κεφαλαίου. Επομένως στήριζαν, στηρίζουν και θα στηρίζουν μια πολιτική που μετατρέπει την περιφέρεια και τους δήμους σε μηχανισμούς προσέλκυσης κονδυλίων για έργα προς όφελος του κεφαλαίου, με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με χαράτσωμα του λαού για να αντισταθμιστεί η κρατική υποχρηματοδότηση, με ανάληψη αρμοδιοτήτων που οδηγεί σε εμπορευματοποίηση τομέων και υποβάθμιση κρίσιμων υποδομών.

Αυτή η πολιτική οξύνει τα μεγάλα προβλήματα που ζούμε σε όλα τα νησιά: της ακρίβειας, των εργασιακών συνθηκών, της φοροληστείας, των τραγικών ελλείψεων στην Υγεία, στην Παιδεία, στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, στις κρίσιμες υποδομές που αφορούν την προστασία της ζωής, των περιουσιών, του περιβάλλοντος.

Ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη επικίνδυνοι σχεδιασμοί για την ασφάλεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών μας. Οι ΗΠΑ προωθούν την εγκατάσταση νέων στρατιωτικών αμερικανικών βάσεων σε αυτά, μετατρέποντάς τα σε πολεμικά ορμητήρια, επομένως και σε πιθανούς στόχους αντιποίνων.

Στις 8 Οκτώβρη αυτό που κρίνεται είναι εάν θα έχουμε εκλεγμένους που συμφωνούν με την αντιλαϊκή πολιτική και την εφαρμόζουν, οπότε και θα παραμένουμε εκτεθειμένοι σε όλο και μεγαλύτερους κινδύνους ή εάν θα έχουμε περισσότερους εκλεγμένους κομμουνιστές και αγωνιστές με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η δύναμη που μάχεται για τα λαϊκά συμφέροντα, είναι η μάχιμη, συνεπής και αξιόπιστη αντιπολίτευση είτε από τη θέση της διοίκησης (όπως στο δήμο της Πάτρας) είτε από αυτή της αντιπολίτευσης. Είναι ανεξάρτητη από τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματιών και εργολάβων.

Δεσμεύεται με θέσεις και δράσεις να προβάλει και να διεκδικεί τα συμφέροντα και τα θέλω των ανθρώπων που καθημερινά μοχθούν για την επιβίωση ανεξάρτητα αν είναι εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, επιστήμονες, καλλιτέχνες, νέοι. Δεσμεύεται να μάχεται για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ανάγκες μας στην Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, το Νερό, την Ενέργεια, την Καθαριότητα, τις ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνίες. Για την ασφάλεια της ζωής με έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, και αντισεισμικής προστασίας, την διεκδίκηση δουλειάς με δικαιώματα κόντρα στον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα. Για την προστασία του περιβάλλοντος, για ελεύθερους χώρους και ποιότητα ζωής.

Γιατί όταν η χώρα μας γίνεται πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ για τον πόλεμο Ρωσίας – ΝΑΤΟ στην Ουκρανία δεν θέλουμε δημάρχους και περιφερειάρχες του «καλώς ήρθε το δολάριο» αλλά μαχητές, που μαζί με τον λαό, θα παλεύουν για να απεμπλακεί η Ελλάδα από το μακελειό πριν έρθουν τα χειρότερα για τον λαό και τη χώρα.

Αυτή την πολιτική υποστήριξε με εκατοντάδες παρεμβάσεις μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, αυτήν την πολιτική θα υποστηρίξει και μετά τις εκλογές.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι γνωστοί για τη δράση τους στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στους χώρους μόρφωσης. Όσοι στις εκλογές  αυτοδιαφημίζονται ως ανεξάρτητοι αποδεικνύονται εξαρτημένοι από επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα.

Στις όμορφες πόλεις και χωριά που ονειρευόμαστε οι άνθρωποι της δουλειάς ζουν με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα και όχι με 13 ώρες δουλειά την ημέρα, χωρίς ελεύθερο χρόνο, με μισθούς που τσακίζονται από την ακρίβεια και τη φοροληστεία κυβέρνησης, περιφέρειας και δήμων.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, δεν μπορεί να ξοδευτεί η εμπιστοσύνη του λαού ούτε στους εκλεκτούς της ΝΔ, ούτε στα μαγειρέματα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Οι “υπερκομματικοί”, οι “ακομμάτιστοι”, έχουν ένα πινέλο στο χέρι να βάφουν τον χάρτη. Εμείς λέμε να τον βάψουμε κόκκινο! Με αμέτρητα γαρύφαλλα στην κάλπη να δυναμώσει η ελπίδα για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, να σπάσει η απογοήτευση, να ενισχυθεί το ρεύμα της αμφισβήτησης και της ανατροπής της σημερινής σαπίλας του άδικου εκμεταλλευτικού συστήματος.

Μπακτής Βαγγέλης – Πρωτόπαπα Φρατζέσκα

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου για την Περιφερειακή Ενότητα Τήνου

Απολογισμός της Επάρχου Τήνου για την Περιφερειακή Ενότητα Τήνου

Απολογισμός 2023 από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για την...

Περιφέρεια – Χρηματοδότηση για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηληκιωμένων του Δήμου Τήνου

Υπάρχουν έργα και δράσεις που δεν φαίνονται. Είναι αυτά...

Γυρίσματα στην Τήνο για τη δημιουργία ενός βίντεο τουριστικής προβολής

Τα γυρίσματα περιλαμβάνουν fine dining, wine tasting, trekking, local...