Σάββατο 27 Ιουλίου
27.9 C
Tinos

Σπουδαστές Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου: Ανταπόκριση από την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση

Η απεργία της 8 Μάρτη βρήκε όλο τον ελληνικό λαό και την νεολαία στους δρόμους. Σε κάθε γωνιά της χώρας πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση, με τα καλέσματα να ανέρχονται σε πάνω από 80! Μέσα σε αυτά περιλαμβάνεται και το κάλεσμα στην παραλία της χώρας της Τήνου. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις που έχουν λάβει χώρα στο νησί μετά από αυτές για τις ανεμογεννήτριες. 

Έγινε συγκέντρωση και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία που στάθηκε έξω από το δημαρχείο φωνάζοντας συνθήματα καταδίκης του εγκλήματος στα Τέμπη. Υπήρχε μεγάλη συμμετοχή τόσο από μαθητές και γονείς, αλλά και από εργαζόμενους, όπως εκπαιδευτικούς, γιατρούς και άλλους.  

Ως σπουδαστές Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου συμμετείχαμε με δυναμική και μαζική παρουσία στην απεργία θέλοντας να καταγγείλουμε την δολοφονική πολιτική του συστήματος, να διεκδικήσουμε μέτρα ασφαλείας για τις μετακινήσεις μας και στην τελική να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στην ίδια τη ζωή χωρίς φόβο. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση που μοιράζαμε σήμερα.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ

Όλοι στην συγκέντρωση 8/3 στις 11:30 π.μ. παραλία χώρας Τήνου

  Ως σπουδαστές ΠΕΣΚΤΠΤ συμμετέχουμε και καλούμε στην απεργιακή κινητοποίηση της  Τετάρτης 8 Μάρτη στις 11:30 π.μ. στην παραλία της χώρας Τήνου. Σε όλη την χώρα έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις και αναμένονται να πάρουν μαζικό χαρακτήρα. Η 8 Μάρτη από μόνη της αποτελεί ημέρα αγώνα για το κίνημα, την γυναικεία χειραφέτηση και απελευθέρωση. Η φετινή αυτή μέρα βρίσκει το γυναικείο κίνημα να παλεύει σύσσωμο με τον λαό και την νεολαία μετά από το φρικτό έγκλημα στα Τέμπη, προσδίδοντάς της ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

 Το τελευταίο διάστημα μετά την πολύνεκρη δολοφονία έχουν πραγματοποιηθεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας (εκ των οποίων και στη χώρα της Τήνου) μαζικές κινητοποιήσεις καταγγελίας, οι οποίες, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εκφοβίσει, δέχουνται ωμή βία και καταστολή από τα ΜΑΤ. Είναι ολοφάνερο πως δεν θέλουν να διαδηλώνουμε και να εκφράζουμε την εναντίωση μας στην πολιτική που δολοφονεί. Δεν θέλουν να μας αφήνουν να παίρνουμε καμία ανάσα. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση επιδιώκει να κατευνάσει την διάχυτη οργή και αγανάκτηση του λαού και της νεολαίας ενορχιστρώνοντας το αφήγημα περί «ανθρώπινου λάθους», συνεχίζει με παραιτήσεις υπουργών και πολιτικών προσώπων ως κύριων υπαίτιων και κορυφώνει με την δημόσια συγγνώμη του πρωθυπουργού και την διαβεβαίωση περί μέτρων ασφαλείας.

  Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το σύστημα κάνει φανερή την αδιαφορία του για την ανθρωπινή ζωή και την ασφάλεια του λαού. Με κάθε τρόπο δείχνουν πως βάζουν σε δεύτερη μοίρα την ανθρώπινη ζωή και μόνο μέλημα τους είναι η κερδοφορία και η αναπαραγωγή της σάπιας ιδεολογίας τους. Μιας ιδεολογίας που μπροστά στο κέρδος δεν λογαριάζει τίποτα.

 Παράλληλα, η γυναικεία εκμετάλλευση και καταπίεση παραμένουν και εντείνονται. Αναδεικνύεται, λοιπόν, ακόμα πιο έντονα η ανάγκη για μαζικές απεργίες και διαδηλώσεις. Ο λαός και η νεολαία να μην υποπέσουν στο αφήγημα της κυβέρνησης αλλά και στις προσπάθειες της αντιπολίτευσης  να αποποιηθεί τις ευθύνες  που της αναλογούν (ιδιωτικοποιήσεις, πολιτική εξάρτησης και λιτότητας όντας κυβέρνηση). Να μην περιμένει κανείς τις εκλογές για δικαίωση. Θεωρούμε χρέος κάθε πολίτη να εκφράσει τον πόνο, την θλίψη και την οργή του για το φρικαλέο αυτό έγκλημα, συλλογικά και οργανωμένα. Οι συμβολικές κινήσεις, το άναμμα κεριών, οι τσάντες στα προαύλια αναγράφοντας φράσεις των θυμάτων, οι δεήσεις στα θεία μπορεί να απαλύνουν τον πόνο και να ελαφρύνουν τις ψυχές των ανθρώπων από την μαύρη και σκληρή πραγματικότητα αλλά ευκαιριακά και πλασματικά. Μόνη διέξοδος αποτελεί η συνέχιση του αγώνα. Να βγούμε μαζικά και οργανωμένα στο δρόμο, να υπερασπιστούμε το δίκιο μας και τις ζωές μας.

Το έγκλημα αυτό να μην μείνει αναπάντητο

Όλοι στους δρόμους για να μην θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς

Γλέντι σπουδαστών Σχολής Καλών Τεχνών Τήνου

Οι σπουδαστές της  Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου σας...

Κοινό Τηνίων – Συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση

Έναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, παρακολουθούμε όλοι...

Π.Α.ΜΕ – Όλοι στην Απεργία την Τετάρτη 28 Φλεβάρη 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ  Συγκέντρωση στις 10.30πμ στο...

Προκήρυξη διαγωνισμού – ΠΕ Καθηγητή Ζωγραφικής για τη Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου (ΠΕΣΚΤΠΤ)

Προκήρυξη διαγωνισμού για την πλήρωση μίας (1) κενής οργανικής...