Δευτέρα 29 Απριλίου
17.4 C
Tinos

Soul of Tinos – Αφιέρωμα για τα 80 χρόνια από την αναχώρηση των Κατοχικών Στρατευμάτων από την Τήνο (Α’Μέρος)

“Τα φαγητά της φτώχειας και της ανάγκης”

1944-2024

Φέτος τον Οκτώβριο συμπληρώνονται 80 χρόνια από την αναχώρηση των Κατοχικών Στρατευμάτων από την Τήνο. Μια σελίδα της ιστορίας του τόπου μας στο μεταίχμιο των γενεών του τότε και του τώρα.

Το Soul of Tinos αποφάσισε να τιμήσει αυτήν την επέτειο με ένα τρίπτυχο αφιέρωμα που θα ξεκινήσει το Μάρτιο και θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.

Τόσα πολλά να ειπωθούν και ο χρόνος δεν αρκεί. Για αυτό, ανασύρουμε τις μνήμες των παππούδων μας από τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής και ξεκινάμε να αναδεικνύουμε με σεβασμό και ταπεινότητα τις σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας.

Μέρος Α’ : « Τα φαγητά της φτώχειας και της ανάγκης»

Το Σάββατο 23/03 στις 12:00 στην Στενή ξεκινάμε από την Ενοριακή Αίθουσα Αγίου Νικολάου Στενής και μαθαίνουμε το ιστορικό πλαίσιο της συγκεκριμένης περιόδου από τους π.Μάρκο Φώσκολο και Τάσο Βιδάλη. Το κέρασμα με το λιτό σπιτικό παστέλι στο λεμονόφυλλο, ένα από τα γλυκά της περιόδου, και το ρακί μάς περιμένει για να μας καλωσορίσει.

Ύστερα, περιηγούμαστε στο χωριό της Στενής, επισκεπτόμαστε το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού και καταλήγουμε στο εστιατόριο «Απόδραση», όπου ο Κωνσταντίνος Αλβέρτης μάς μαγειρεύει μεταξύ άλλων κατοχικών Τηνιακών φαγητών , το «Ραντό» και το «Μας» , έτσι όπως τα κληρονόμησε από τις θύμησες των γονέων του.

Τις αναμνήσεις συνοδεύουν με παραδοσιακή μουσική οι Νίκος «Ντουλάς» Δελλατόλας στο βιολί και ο Αντώνης Αλβέρτης στο λαούτο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972077436 (Μάρκος Παλαμάρης)

Κόστος Συμμετοχής: 10 ευρώ

Φαγητό με Συνταγές της Κατοχής (Απόδραση) : 25 ευρώ

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στην φιλανθρωπική κίνηση «Κουμπαράς σε Αναμονή»

Σας περιμένουμε όλους