Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου
13.4 C
Tinos

“Ψυχές που γίναν περιστέρια” – 2ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης του 2ου Δημ. Σχολείου Τήνου στέλνουν μήνυμα συναδέλφωσης. Τον Οκτώβριο του 2023, ο μαθητής της Ε’ τάξης, Χάρης Καβούδης, έγραψε ένα ποίημα εμπνευσμένο από όλα τα τραγικά γεγονότα που έβλεπε να συμβαίνουν γύρω του, είτε στην πατρίδα του είτε αλλού. Με τα μάτια της παιδικής του φαντασίας είδε τις ψυχές των αδικοχαμένων ανθρώπων, σαν λευκά περιστέρια, να καλούν για αγάπη, ειρήνη, ομόνοια.

Όταν έφερε το ποίημα στο σχολείο, όλοι οι δάσκαλοι συγκινήθηκαν βαθιά και αποφάσισαν να το εντάξουν στη γιορτή του Πολυτεχνείου. Κοντά στη δύναμη του λόγου, η μουσικός του σχολείου πρόσθεσε και τη δύναμη της μελωδίας και του ρυθμού και έτσι, όλη πια η Ε’ τάξη έκανε δικό της το τραγούδι του Χάρη. Σε μια τόσο ταραγμένη για την ανθρωπότητα εποχή, μέσα από αυτό το βίντεο, τα παιδιά γίνονται πρεσβευτές ειρήνης και στέλνουν το μήνυμα: “Αγαπάτε ο ένας τον άλλον και σταματήστε να κάνετε κακό!”.

Η βιντεοσκόπηση έγινε τις 24 Νοεμβρίου σε αίθουσα του σχολείου. Συμμετέχουν σχεδόν όλα τα παιδιά της Ε’ Τάξης.

“Τα πιο μικρά χεράκια” η έκθεση φωτογραφίας από τους μαθητές της Β’ τάξης – 2ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου

Τα πιο μικρά χεράκια…Αγαπούν… Φροντίζουν… Προσφέρουν… Μιλούν… Βλέπουν… Δημιουργούν… Γελούν… Χαίρονται… παίζουν… διασκεδάζουν… Αγκαλιάζουν… γαληνεύουν… ηρεμούν… Συγκινούν… Εμπνέουν…...

Τα πιο μικρά χεράκια – Σας προσκαλούν στην φωτογραφική/εικαστική έκθεση

Τα πιο μικρά χεράκια... Σας προσκαλούν στην φωτογραφική/εικαστική έκθεση που...

«Η κίνηση δίνει ζωή» – 2o Δημοτικό Σχολείο Τήνου (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη, 03/10/2023 Οκτωβρίου, μαθητές και εκπαιδευτικοί πραγματοποιήσαμε τις...