Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου
11.8 C
Tinos

Ψηφιδωτό-Βιωματικό εργαστήριο Art as Therapy στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τήνου

«Το Ψηφιδωτό-Βιωματικό Εργαστήριο Art as Therapy στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τήνου» απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού Σχολείου και θα πραγματοποιηθεί στις 23/09/2023, με ώρα έναρξης από τις 09:30 π.μ. 

Είναι ένα βιωματικό εργαστήριο Δημιουργικής Ανάπτυξης μέσω Ζωγραφικής (Art as Therapy), που δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να εκφράσουν με συμβολικό τρόπο και να επεξεργαστούν θέματα που τα ενδιαφέρουν και τα απασχολούν, με έμπνευση από τον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου.  

Ο Φρόιντ επιχείρησε μια σύνδεση της επιστήμης της ψυχανάλυσης με την αρχαιολογία και είδε την ανθρώπινη ψυχή ως «χώρο υπό ανασκαφή», προκειμένου να φέρει στην επιφάνεια πρωταρχικές μνήμες.  Σήμερα εστιάζουμε περισσότερο στον τρόπο με τον οποίο οι μνήμες αυτές «αναδύονται» στο παρόν.

Το Art as Therapy, προσφέρει στους μαθητές έναν δημιουργικό τρόπο έκφρασης και δίνει τη δυνατότητα να βλέπουμε τα πράγματα μέσα από τα δικά τους μάτια.

Έναρξη – Διάρκεια Ομάδων:

α΄ομάδα: 09:30-10:00 π.μ. 

β΄ομάδα: 10:15-10:45 π.μ. 

γ΄ομάδα: 11:00-11:30 π.μ.

Υλικά: παρέχονται από την Εικαστική Θεραπεύτρια

Δελτίο Συμμετοχής: Η συμμετοχή των μαθητών στις εργασίες του Βιωματικού Εργαστηρίου μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο με έκδοση Δελτίου Συμμετοχής.   Ο γονέας θα λάβει το Δελτίο Συμμετοχής κατόπιν επικοινωνίας στο τηλέφωνο +30 6943 470 586 και έως ότου καλυφθούν οι διαθέσιμες θέσεις.

Στο Δελτίο Συμμετοχής θα αναφέρονται τα στοιχεία του συμμετέχοντα, για την Ελεύθερη Είσοδό του στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Τήνου και τα στοιχεία της ομάδας στην οποία θα συμμετέχει.

Εικαστική Θεραπεύτρια: Σοφία Κουκουρλή

https://www.gnothisauton.gr

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Εορτασμού Οσίας Φιλοθέης (ΠΙΙΕΤ)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών και φιλεόρτων...

Οι Βρετανοί ψηφίζουν Τήνο για μήνα του μέλιτος

Είτε αναζητάτε έναν αξέχαστο μήνα του μέλιτος, το τέλειο...

Κοπή Αγιοβασιλειόπιτας Κατώτερων Κατηχητικών Σχολείων Τήνου στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΕΡΑΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –...

Την αγιοβασιλόπιτα στο Λιμεναρχείο Τήνου ευλόγησε ο Σύρου Δωρόθεος

Παρουσία του Διοικητού της 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ, του Λιμενάρχου και...