Σάββατο 27 Ιουλίου
25.4 C
Tinos

Πρωτοχρονιά στον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης (ΦΩΤΟ)

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου η Μεγάλη Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου και η ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, με την τέλεση αφ’ εσπέρας του Μεγάλου Εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας και ευλόγησης της Αγιοβασιλειόπιτας και την κυριώνυμο του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού και των Διακόνων του Πανιέρου Ναού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους 2023 υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου, του Πανοσιολ. Ιεροκήρυκος, των Εφημερίων της πόλεως Τήνου και των Διακόνων και με τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Επάρχου Τήνου, του Δημάρχου Τήνου, της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Τήνου, του Διοικητού του ΑΤ Τήνου, της αναπληρώτριας Λιμενάρχη Τήνου, του Διοικητού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μελών της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Προέδρου του Κέντρου Υγείας Τήνου, Προέδρων και μελών τοπικών συλλόγων και φορέων και ευλαβών Χριστιανών.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός ανέγνωσε το εόρτιο άγγελμα του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ και μετέφερε τις ευχές του για το νέο έτος.

Τους ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας διενεμήθη σε όλους η ευλογία της Αγιοβασιλειόπιτας καθώς και το ημερολόγιο του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας για το 2023, το οποίο είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από της ευρέσεως της θαυματουργού Εικόνος της Μεγαλόχαρης (1823-2023).

Ακολούθως, η Φιλαρμονική του ΠΙΙΕΤ παιάνισε τα κάλαντα στον αύλειο χώρο του Ιερού Ιδρύματος και διενεμήθη στα μέλη της η ευλογία της Αγιοβασιλειόπιτας.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης.

πηγή: romfea.gr

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου Επισκόπου Τύρου εις τον Πανίερο Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΕΡΑΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ ΕΟΡΤΙΟΣ ΜΝΗΜΗΑΓΙΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ...

Ιερά Αποδημία της Ι.Μ. Καλαβρύτων στην Ιερά Νήσο Τήνο (ΦΩΤΟ)

Υπό τη συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε...

Παράκληση για τους διαγωνιζομένους μαθητές στη Μεγαλόχαρη (ΦΩΤΟ)

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου...

Λαμπρό Συλλείτουργο στην Ιερά Νήσο Τήνο (ΦΩΤΟ)

Το Ιερό νησί της Τήνου κατά το έθος το...