Τρίτη 25 Ιουνίου
26.9 C
Tinos

Προτεραιότητα για το Δήμο η αναβάθμιση και προβολή των μονοπατιών της Τήνου

Στο πλαίσιο της αξιοποίησης και προβολής των διαδρομών και της ανάδειξης της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομίας του νησιού, ο Δήμος Τήνου προχωρά στην υλοποίηση ενός οργανωμένου σχεδίου συντήρησης και καθαρισμού και στη συνέχεια στοχευμένης προβολής του δικτύου μονοπατιών.

Τα μονοπάτια, διακριτό στοιχείο του πολιτιστικού μας πλούτου, αποτελούν σημαντικό παράγοντα διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος του νησιού και της βιώσιμης ανάπτυξής του ενισχύοντας την εικόνα του ως εναλλακτικού προορισμού 365 ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2017 έχει γίνει η λεπτομερής καταγραφή των στοιχείων των πεζοπορικών διαδρομών (αριθμός διαδρομών, ονομασία, βαθμός δυσκολίας, μήκος, σημεία ενδιαφέροντος, συντεταγμένες κτλ) που έχουν κατηγοριοποιηθεί σε 13 θεματικές ενότητες με τη συνεργασία της εταιρείας PATHSOFGREECE. Μέσω των μονοπατιών μπορεί κανείς να ανακαλύψει την εντυπωσιακή γεωλογία, τις διάσπαρτες πεζούλες, τις μαγευτικές παραλίες, τα παραδοσιακά χωριά, τα ξακουστά λατομεία μαρμάρου, τους περιστεριώνες και όλα όσα έχουν συντελέσει ώστε να χαρακτηριστεί η Τήνος ως το «χειροποίητο νησί».

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Τήνου κ. Γιάννης Σιώτος τόνισε:

«Τα μονοπάτια αποτελούν μια μοναδική κληρονομιά που όλοι οφείλουμε να σεβαστούμε και να αναδείξουμε, γι’ αυτό και ο Δήμος μας έχει ήδη προχωρήσει στις σχετικές αναθέσεις για τις αναγκαίες εργασίες καθαρισμού και συντήρησης του δικτύου των μονοπατιών ήπιας και πυκνής βλάστησης ενώ παράλληλα, οργανώνουμε εθελοντική δράση καθαρισμού.

Είμαστε ως Δήμος “ανοικτοί” για συνεργασία με όσους φορείς μπορούν και θέλουν να συνεισφέρουν.

Σε κάθε περίπτωση απευθύνω δημόσια πρόσκληση στους λάτρεις της πεζοπορίας και φίλους του νησιού να έρθουν σε επαφή με το αυθεντικό πρόσωπο της Τήνου περπατώντας στα μονοπάτια που έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους μας.»

Περισσότερα για τις θεματικές διαδρομές μπορείτε να βρείτε στο www.tinostrails.gr .

Πρώτη προσέγγιση στην Τήνο από Πειραιά ως OLYMPIC CHAMPION JET

Την πρώτη του προσέγγιση στο λιμάνι της Τήνου, ξεκινώντας από...

Συνάντηση Δημάρχου Τήνου Π. Κροντηρά και Εντεταλμένου Συμβούλου με τα Αθλητικά Σωματεία του Νησιού

Σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου,...

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών τριημέρου Αγίου Πνεύματος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΟΠΟΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΦΩΤΟΥΑΓΙΑΣ...

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Αγίας Τριάδος Χατζηράδου Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣΧΑΤΖΗΡΑΔΟΥ ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις γνώσιν...