Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου
12.4 C
Tinos

Πραγματοποιήθηκε στη γαλλική πρεσβεία η παρουσίαση του βιβλίου “Συνταγολόγιο – Μαγειρική και Υγεία” του Ιάκωβου Απέργη

«Συνταγολόγιο – Μαγειρική και Υγεία»

Μοιραζόμαστε το ίδιο φαγητό – σε άλλη μορφή – με την ίδια γεύση.

Ένα διαφορετικό βιβλίο μαγειρικής με σαλάτες, πίτες, κυρίως πιάτα και επιδόρπια σε 37 αλεσμένες, εύγευστες και θρεπτικές συνταγές, με διατροφική ανάλυση.

Ένα βιβλίο με αγάπη και φροντίδα για το φαγητό κυρίως γι’ αυτούς που έχουν δυσκολία στη μάσηση και την κατάποση της τροφής. κατάλληλες, ωστόσο, και για όλη την οικογένεια. Για όλους εκείνους που η ασθένειά τους άλλαξε την πιο σημαντική στιγμή της ημέρας… την στιγμή του γεύματος, της τροφής.

Ο φιλόξενος πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Patrick Maisonnave προλογίζοντας το βιβλίο ανέφερε ότι «η πρόσβαση στην ποιοτική κουζίνα δεν είναι προνόμιο που προορίζεται για την ελίτ, αλλά θεμελιώδες δικαίωμα. Γι’ αυτό με μεγάλη χαρά καλωσορίζω την παρουσίαση του βιβλίου μαγειρικής του Ιάκωβου Απέργη, που μαγειρεύει υγιεινά, ισορροπημένα, ποιοτικά και πλούσια σε γεύση πιάτα στο Νοσοκομείο του Πειραιά. Μια κουζίνα που προσφέρει λίγη παρηγοριά, λίγη γλύκα και ελπίδα σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Χαιρετίζω τη δέσμευσή του καθώς και εκείνη των άλλων σωματείων που βρίσκονται σήμερα εδώ, τα οποία βοηθούν ανθρώπους που έχουν ανάγκη, προσφέροντάς τους τροφή ή στέγη».

Ο κ. Δημήτρης Ρουσουνέλος, Συγγραφέας, αρθρογράφος περιοδικού «Γαστρονόμος» μίλησε για την ανθρώπινη ποιότητα του Ιάκωβου που ανταγωνίζεται την μαγειρική του δεινότητα.

Το «Συνταγολόγιο» είναι ένα βιβλίο κατ’ εξοχήν Ιπποκρατικό. Το εμπνεύστηκε ένας άνθρωπος ταγμένος να μάχεται με τις κατσαρόλες και τις κουτάλες του για να δίνει λυτρωτική ευχαρίστηση, σαν Θεία Κοινωνία. Ο μάγειρας Ιάκωβος Απέργης έχει τεράστια εμπειρία στις κουζίνες νοσοκομείων και ιδρυμάτων. Ο βιωματικός προβληματισμός του αφορά στη γνώση για το πώς μπορεί η τροφή να δίνει χαρά στον ασθενή, χαρά που φέρνει υγεία, υγεία που είναι συστατικό της ζωής, εκ των ων ουκ άνευ! Δεν υπόσχεται μυστικές συνταγές και πιάτα μαγικά. Διακονεί τη μαγειρική με πίστη και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Νοστιμίζει τα πιάτα του με ό,τι επιτρέπεται κατά περίπτωση…. γιατί η καλή υγεία είναι δικαίωμα και η καλή τροφή δικαίωμα και προϋπόθεση της καλής υγείας»»

Χαιρετισμό, απέστειλε και ο Δρ. Στέφανος Κάλης – Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Harvard University..

Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί φίλοι του Ιάκωβου ανάμεσά τους και οι διακεκριμένοι chefs οι κ.κ. Στέλιος Παρλιάρος, Ανδρέας Λαγός, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Ηλίας Μαμαλάκης, Δημητρης Χρονόπουλος, ο σεφ του προεδρικού Μεγάρου κ. Μπέκας, η κα Ντίνα Νικολάου. Επίσης, ο πρόεδρος των ιδρυμάτων κοινωνικής πρόνοιας & αλληλεγγύης καθώς και μάγειρες συντονιστές αλλά και παιδιά που ζουν στα ιδρύματα. Ο πρόεδρος την Unesco Πειραιώς και Νήσων κ. Μαρωνίτης καθώς και αντιπρόσωποι της ιατρικής κοινότητας διαφόρων ειδικοτήτων.

Με την πολύτιμη βοήθεια του chef της γαλλικής πρεσβείας κ. Jean Marie Hoffmann, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν κάποιες από τις multi comfort συνταγές του βιβλίου «Συνταγολόγιο – Μαγειρική & Υγεία»

To βιβλίο διατεθείτε αποκλειστικά από τις εκδόσεις «Καλέντη»

Έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου ο Ιάκωβος θα τα διαθέσει για την κάλυψη ιατρικού εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας Τήνου.

Πηγή: jenny.gr

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Φίλων Κ.Υ. Τήνου προς το Σύλλογο Εστίασης Τήνου για την προσφορά τους

Ο Σύλλογος μας ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογο Επιχειρηματιών Καταστημάτων...

Το πρόγραμμα “Φώφη Γεννήματα” στο Κέντρο Υγείας Τήνου

Το Κέντρο Υγείας Τήνου σας ενημερώνει ότι αύριο, 31...

Ευχαριστήριο από το Κέντρο Υγείας Τήνου

Ευχαριστήριο στην επιχείρηση Santiago από το Κέντρο Υγείας Τήνου ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ...

Επίσκεψη Ορθοπεδικού στο Κ.Υ. Τήνου

Την Παρασκευή 06/10 θα πραγματοποιηθεί ιατρείο στο Κέντρο Υγείας...