Σάββατο 27 Ιουλίου
25.4 C
Tinos

Πραγματοποιήθηκε Η 1η Συνάντηση των Γονέων του κατηχητικού στην Τήνο

Χθες 11 Ιανουαρίου στις 19:00 πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση των γονέων που τα παιδιά τους κατηχούνται στα 3 Κατηχητικά Κέντρα στη Τήνο, στην ενοριακή αίθουσα του Κάμπου.

Η θεολόγος κα Άννα Μαρία Πρίντεζη ανέπτυξε το θέμα: “Μεγαλώνοντας τα παιδιά με τις αξίες και τις αρετές του Ευαγγελίου”.
«Η χριστιανική διαπαιδαγώγηση δεν είναι μόνο η μετάδοση της πίστης από τους γονείς στα παιδιά τους. Είναι η σύζευξη μεταξύ της επιστήμης της ψυχολογίας και της παιδαγωγικής με τα δεδομένα της πίστης, για την επίτευξη μιας υγιούς Παιδαγωγίας, όπως τη θέλει ο Θεός μέσα από το Ευαγγέλιο. …Το έργο της γονεϊκότητας δεν είναι να κάνουμε τα παιδιά να συμπεριφέρονται σωστά, μόνο.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε παιδιά που το καθένα βλέπει τον εαυτό του ως παιδί του Θεού που ζει ολόκληρη τη ζωή του σύμφωνα με τις εντολές του» είπε η Άννα Μαρία μεταξύ άλλων.

Αυτή είναι η αρχή και άλλων συναντήσεων που σκοπό θα έχουν την ανάπτυξη και εμβάθυνση της πίστης σε ένα κόσμο που διαρκώς αλλάζει. Η Εκκλησία σήμερα μπορεί να βοηθήσει τους γονείς στην υγιή διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους.

πγσ

Πηγή: Kantam.gr

Λήξεις Κατηχητικών Σχολείων νήσου Τήνου (ΦΩΤΟ)

Τα 200 χρόνια της Ευρέσεως της Αγίας Εικόνος της...

Εορτή λήξης μαθημάτων Προσχολικού & Κατώτερου Κατηχητικών Σχολείων Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΕΡΑΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου...

Κατηχητικές Πρωτοβουλίες από την Καθολική Αρχιεπισκοπή Τήνου

Η προσέλευση των παιδιών στο κατηχητικό κέντρο της Χώρας...