Τετάρτη 29 Μαΐου
19.8 C
Tinos

Πέθανε ο πολιτικός Κωνσταντίνος Αλαβάνος ο οποίος είχε σημαντική παρουσία στην Τήνο

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών από παθολογικά αίτια ο Κωνσταντίνος Αλαβάνος, πολιτικός και δικηγόρος. Ήταν αδελφός του πρώην προέδρου του Συνασπισμού, Αλέκου Αλαβάνου.

Είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου 1946, μέλος της οικογένειας των Αλαβάνων, με σημαντική παρουσία στις Κυκλάδες.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου υπήρξε ενεργό μέλος φοιτητικού συλλόγου και διοργανωτής λαϊκών συγκεντρώσεων για τις οποίες και δικάστηκε το 1966 στο Ηράκλειο Κρήτης και το 1967 στην Τήνο.

Συμμετείχε ακόμη στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, το 1973,

Στην κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του 1974 διορίστηκε υφυπουργός Δημοσίων Έργων και στις βουλευτικές εκλογές του 1974 εξελέγη βουλευτής με την Ένωση Κέντρου – Νέες Δυνάμεις. Επανεξελέγη στις εκλογές του 1977. Στις εκλογές του 1981 δεν κατάφερε να εκλεγεί, ανέλαβε όμως τη θέση του γενικού γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, μέχρι το 1987.

Το 1997 διορίστηκε γενικός διευθυντής της ΕΤ1, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2001. Από το 2003 μέχρι το 2008 διετέλεσε γενικός διευθυντής στο τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής.

Εορτή Της 3ης Εις Επίσκοπο Χειροτονία Του Αρχιεπισκόπου Μας

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΕΙΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΣΤΟ ΙΕΡΟ...

Ανεβαίνοντας στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο Άβδου Τήνου (ΦΩΤΟ)

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου...

Ξεκίνησε η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Το λογιστικό γραφείο Τζούλια Βιδάλη & συνεργάτες σας ενημερώνει...