Τρίτη 25 Ιουνίου
27.1 C
Tinos

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Τηνιακού Θεόδωρου Χίου – για τα πνευματικά δικαιώματα στο πεδίο των δανειστικών βιβλιοθηκών

Σε μία λιτή αλλά ζωηρή επιστημονική εκδήλωση στη φιλόξενη Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής Αθηνών (Σόλωνος 104, Αθήνα) παρουσιάστηκε πρόσφατα το νέο επιστημονικό νομικό σύγγραμμα του τηνιακού Δρ. Θεόδωρου Χίου, δικηγόρου πνευματικών δικαιωμάτων, με τίτλο:

Η νέα ρύθμιση για το δικαίωμα δημόσιου δανεισμού στον Ν. 2121/1993

το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και μίλησαν για το βιβλίο: ο κ. Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, Καθηγητής και Αν. Κοσμήτωρ Νομικής Σχολής Αθηνών, ο κ. Δημήτριος Κουής, Αν. Καθηγητής και Πρόεδρος Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και ο κ. Γιωργανδρέας Ζάννος, Διευθυντής ΟΣΔΕΛ και Δικηγόρος, υπό το συντονισμό της κ. Βασιλικής Στρακαντούνα, Msc Βιβλιοθηκονόμου και Προϊσταμένης της Βιβλιοθήκης Νομικής Σχολής Αθηνών.

Το βιβλίο συνιστά την πρώτη μονογραφική ανάλυση και ερμηνεία της νέας ρύθμισης για το δικαίωμα δημόσιου δανεισμού έργων και άλλων αντικειμένων προστασίας από βιβλιοθήκες και άλλα ιδρύματα που είναι ανοιχτά στο κοινό, εντός του ελληνικού δικαίου πνευματικής ιδιοκτησίας (ν. 2121/1993), όπως αυτό διαμορφώθηκε διά της θέσεως σε ισχύ των ν. 4996/2022 και 5043/2023.

Το βιβλίο απευθύνεται στους ερευνητές του δικαίου πνευματικής ιδιοκτησίας, στους εφαρμοστές του δικαίου και στους δικηγόρους της πράξης, καθώς και σε εκπροσώπους του κλάδου των βιβλιοθηκών και εν γένει των ιδρυμάτων πολιτιστικής κληρονομιάς που πραγματοποιούν δημόσιο δανεισμό βιβλίων ή άλλου υλικού.

Διατίθεται ήδη από τις αρχές του έτους σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή από το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Σάκκουλα ΑΕ: https://www.sakkoulas.gr/el/editions/th-chiou-i-nea-rythmisi-gia-to-dikaioma-dimosiou-daneismou-ergon-kai-allon-antikeimenon-prostasias-ston-n-2121-1993-2023/

Στοιχεία έκδοσης:

Συγγραφέας: Θεόδωρος Χίου

ISBN 978-960-648-770-5 

Σελίδες XIII + 204

Έτος 2023

Τιμή έντυπης έκδοσης € 20.0

Έπαρχος Τήνου: Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Ιάκωβο Απέργη

Είχαμε την τιμή και την χαρά να παρευρεθούμε χθες...