Τετάρτη 29 Μαΐου
24.1 C
Tinos

Παράσταση “Κοιμώμενος Χαλεπάς… ένας Σαλός Άγιος” στο Λύκειο της Τήνου

Με ιδιαίτερη προσοχή, «ευλάβεια» θα λέγαμε, οι μαθητές όλων των τάξεων του Γενικού Λυκείου και οι μαθητές του Τομέα Εικαστικών Εφαρμογών του ΕΠΑΛ παρακολούθησαν στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων τον θεατρικό μονόλογο του Άγγελου Ανδρεόπουλου «ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΣ ΧΑΛΕΠΑΣ… Ο ΣΑΛΟΣ  AΓΙΟΣ» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου.

Ο Γιώργης Κοντοπόδης στον ρόλο του Γιαννούλη Χαλεπά ερμήνευσε με πάθος και ευαισθησία τη ζωή του Έλληνα καλλιτέχνη, ξεκινώντας από την περίοδο που είναι εσώκλειστος στο ψυχιατρείο της Κέρκυρας. Μέσα από τα διαρκή ταξίδια του μυαλού του αναπαριστάνεται όλη η ζωή του Χαλεπά, η Τήνος, η αυταρχική «αρχόντισσα» μητέρα και ο «τυπικός» πατέρας, τα αδέρφια, η Μαριγώ, ο μεγάλος έρωτας της ζωής του.  Μα πιο πολύ αποκαλύπτονται η έμπνευση του Χαλεπά, η μανία της δημιουργίας, τα σημαντικά του έργα, τα όνειρα, οι εφιάλτες του, το κατρακύλισμα στη σχιζοφρένεια.

Η παράσταση  αποτέλεσε  μοναδική ευκαιρία για τους εφήβους μας να απολαύσουν τη ζωή ενός μύθου της Νεοελληνικής Τέχνης και  της τοπικής μας κληρονομιάς. Ευχαριστούμε το Δήμο Τήνου και το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου για την ουσιαστική προσφορά στους μαθητές μας.

Τελετή αποφοίτησης των μαθητών της Γ’ τάξης

Σε μία λιτή εκδήλωση αποχαιρετήσαμε την Τρίτη 13 Ιουνίου...

Γενικό Λύκειο Τήνου – Ευχές στους μαθητές μας για τις Πανελλαδικές

Η Διευθύντρια και οι καθηγητές σας, οι οποίοι για...

Παράκληση υπέρ φωτίσεως των διαγωνιζομένων μαθητών στη Μεγαλόχαρη

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου - Τήνου...

Ο Δήμος Τήνου αναβαθμίζει το γήπεδο μπάσκετ των Λυκείων

Στο πλαίσιο της σταθερής και συνεχούς προσπάθειας αναβάθμισης  των...