Δευτέρα 22 Ιουλίου
33.8 C
Tinos

Π.Ν.Αι – Υπεγράφη η σύμβαση για αποκατάσταση και ανάδειξη του κτηριακού συγκροτήματος της Σχολής Ουρσουλινών στα Λουτρά Τήνου

Υπεγράφη σήμερα, Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023, στη Σύρο από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο και τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Νάξου, Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου π. Ιωσήφ Πρίντεζη, παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη και της Επάρχου Τήνου κας Α. Δεληγιάννη – Άσπρου, η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου, Άνδρου, Τήνου και Μυκόνου για το έργο «Εκπόνηση μελετών για την αποκατάσταση και ανάδειξη του κτηριακού συγκροτήματος της Σχολής (πρώην Μονής) Ουρσουλινών στα Λουτρά της Τήνου».

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση του έργου ανέρχεται στο ποσόν των 180.000,00 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ φορέας υλοποίησης του έργου ορίζεται το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος π. Ιωσήφ Πρίντεζης ανέφερε:

«Αισθάνομαι ικανοποιημένος που σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και σήμερα υπογράψαμε την Προγραμματική Σύμβαση για να ξεκινήσει η δημοπράτηση των μελετών για την επισκευή του εμβληματικού μνημείου της πρώην Μονής Ουρσουλινών.

Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο, τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη και την Έπαρχο Τήνου κα Α. Δεληγιάννη – Άσπρου και είμαι βέβαιος ότι μαζί θα συνεχίσουμε μέχρι την ολοκλήρωση αυτού του έργου».

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά:

«Ξεκινάει μια δύσκολη αλλά και συγχρόνως υπέροχη διαδρομή μέχρι την οριστική υλοποίηση του έργου.

Σήμερα βάλαμε τα θεμέλια και εκπληρώσαμε στο έπακρο την υπόσχεσή μας βάζοντας τέλος σε μία αναμονή πολλών ετών της Καθολικής Κοινότητας της Τήνου.

Η εποικοδομητική και άριστη συνεργασία μας με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο π. Ιωσήφ Πρίντεζη αποτελεί εχέγγυο για την επίτευξη του κοινού στόχου.»

Στη συνέχεια, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης δήλωσε:

«Με απόλυτο σεβασμό στην Καθολική Κοινότητα της Τήνου και στην θρησκευτική πολιτιστική κληρονομιά του νησιού υλοποιήσαμε τη δέσμευσή μας.

Θα συνεχίσουμε μαζί τη δύσκολη προσπάθεια μέχρι την ολοκλήρωση αυτού του έργου.

Ευχαριστώ τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο π. Ιωσήφ Πρίντεζη για τη συμβολή του στην υλοποίηση αυτής της προγραμματικής μελέτης».

Τέλος, η Έπαρχος Τήνου κα Α. Δεληγιάννη – Άσπρου δήλωσε:

«Είμαι ικανοποιημένη που η επισκευή ενός μνημείου ταυτισμένου με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Ευχαριστώ την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο π. Ιωσήφ Πρίντεζη, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο και τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη για την προσήλωσή τους στην ολοκλήρωση αυτής της προγραμματικής μελέτης που σήμερα έφτασε στην υπογραφή της».

Μήνυμα Του Σεβασμιότατου Π. Ιωσήφ Στους Μαθητές Που Φέτος Συμμετέχουν Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Τήνος 28/05/2024 Αγαπητά μου παιδιά, Η σκέψη μου και η προσευχή μου...

Εορτή Της 3ης Εις Επίσκοπο Χειροτονία Του Αρχιεπισκόπου Μας

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΕΙΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΣΤΟ ΙΕΡΟ...