Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου
26.1 C
Tinos

Οι «Σκλαβοχωριανές αναμνήσεις» σε βιβλίο του Αντώνη Μαραγκού

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 παρουσιάστηκε στη Στέγη Πολιτισμού και Παιδέιας (Μοσχούλα) του Δήμου Τήνου, το βιβλίο με απομνημονεύματα, ιστορίες, ηθογραφικά, του κ. Αντώνη Μαραγκού με τίτλο: «Σκλαβοχωριανές αναμνήσεις».

Το βιβλίο παρουσίασαν εκλεκτοί συμπατριώτες μας με ευαισθησία στον Λόγο και στην Τέχνη, μαζί με τον «αυτουργό» όπως ο ίδιος αναφέρει για τον εαυτό του ο συμμαθητής μου Αντώνης Μαραγκός.

Προλόγισε ο συγγραφέας αναφερόμενος στη ζωή και στην πλούσια δράση του όλα αυτά τα χρόνια, τόσο προσωπικά όσο και στα κοινά.

Ακούστηκαν γεγονότα και ιστορίες από τη ζωή αυτού του μικρού αλλά εξόχου χωριού και σε συνδυασμό με τα παιδικά χρόνια του Αντώνη, τότε, παράλληλα με το γειτονικό χωριό Αγάπη, με το οποίο συνδέονταν στενά.

Το βιβλίο αυτό είναι το 2ο το οποίο παρουσιάζει ο Αντώνης και με διάθεση να υπάρξει και επόμενο. Στην ευχάριστη και εποικοδομητική παρουσίαση συνετέλεσαν οι: Γιώργος Αλβέρτης καθηγητής και συγγραφέας, που είχε τον γενικό συντονισμό, η Ευαγγελία Μινάρδου – Αδάμου φιλολογος και συγγραφέας και η ασχολούμενη με τα κοινά και τη ζωγραφική Γαριφαλιά (Λίτσα) Πλυτά. Η τεχνική επιμέλεια ήταν του φιλολόγου Αλέξανδρου Αλβέρτη – Φιλιππούση.

Παραβρέθηκαν στην παρουσίαση συγγενείς, συγχωριανοί και συμμαθητές του Αντώνη Μαραγκού, βιβλιολάτρεις και γενικά άνθρωποι που αγαπούν τον ευγενή πολιτισμό.

Είναι παρήγορο ότι στην Τήνο μας ευδοκιμούν τα Γράμματα και οι Τέχνες, εκτός και όλων των άλλων που σήμερα ταλαιπωρούν την κοινωνία μας.

Τήνος 25 Απριλίου 2024

Νίκος Φώσκολος Καναλέτος.

Σκλαβοχωριό της Τήνου, η γενέτειρα του Ν. Γύζη

Σοκάκια, καμάρες και ξεγνοιασιά χαρακτηρίζουν το μικρό σε όγκο...