Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου
17.1 C
Tinos

Οι μάχες από τους Καβοδέτες στο προβληματικό λιμάνι της Τήνου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Το λιμάνι της Τήνου έχει αποδειχθεί επανειλημμένα, δυστυχώς, επικίνδυνο. Χαρακτηριστικά, το πιο πρόσφατο περιστατικό, όπου οι καβοδέτες έδωσαν μάχη με τα κύματα, αναδεικνύει περίτρανα το μέγεθος του προβλήματος.

Οι σφοδροί άνεμοι , οι οποίοι πνέουν τοπικά στην Τήνο, δυσκολεύουν συνεχώς, τόσο τους καβοδέτες και τους πλοιάρχους, όσο και τους επιβάτες που επιβιβάζονται ή αποβιβάζονται από το πλοίο. 

Οι παρακάτω εικόνες που για κάποιους μοιάζουν εξωπραγματικές, είναι μία πικρή αλήθεια και σχεδόν καθημερινότητα για τους κατοίκους του νησιού μας.


Τι αναφέρει η έκθεση που συνέταξε η Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού και δημοσιευσε το protothema.gr για την Τήνο στις 30.07.2012

“Έχουν γραφεί τόσα πολλά και έχουν ειπωθεί άλλα τόσα από ειδικούς και μη για το συγκεκριμένο λιμάνι της Τήνου. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που είχαμε προβλέψει από τότε που ξεκίνησε να σχεδιάζεται το νέο έργο, ότι δηλαδή η υλοποίηση του (κατασκευή προστατευτικού λιμενοβραχίονα-νησίδα) θα δημιουργήσει πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσει.

Η αποπεράτωση του έργου θα στερήσει από κάποιες κατηγορίες πλοίων την δυνατότητα προσέγγισης αφού η λιμενολεκάνη που δημιουργείται θα είναι παγίδα όταν οι καιρικές συνθήκες είναι κακές.

Κρίνεται επιβεβλημένο να υλοποιηθεί σύντομα το νέο έργο που εκτελείται στην εξωτερική πλευρά του λιμανιού ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται από τα πλοία σαν εναλλακτική λύση όταν οι καιρικές συνθήκες βέβαια το επιτρέπουν. Απαραίτητη η εκβάθυνση της εσωτερικής λιμενολεκάνης. Έχει μειωθεί σημαντικά το βάθος λόγω των προσχώσεων.”

Δυστυχώς, ακόμη και μετά από τόσα χρόνια , το πρόβλημα παραμένει στάσιμο. Η τραγωδία στα Τέμπη μάς εξέθεσε μπροστά στα προβλήματα που διαιωνίζει το πολιτικό σύστημα στην χώρα. Διαχρονικές ευθύνες ανακυκλώνονται συνεχώς χωρίς να ανακύπτει κάποια λύση.

Ο παράγοντας άνθρωπος πρέπει πάντα να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν, τα ατυχήματα μπορούν να αποφευχθούν, αφενός με την σοβαρή μελέτη, αφετέρου με την πολιτική βούληση. Η ευθύνη ως ένα σημείο αναλογεί και στον κάθε ένα από μας που γυρνάμε την πλάτη ή αδιαφορούμε για τα καθημερινά μας προβλήματα.

Η συλλογική υπευθυνότητα που πρέπει να επιδείξουμε απέναντι στους ανθρώπους που κινδυνεύουν καθημερινά, όπως οι καβοδέτες, είναι μεγάλη. 

Συνειδητοποιώντας πως έχουμε ευθύνη για τα συνεχές προβλήματα της χώρας μας, αντικρίζοντας με υπευθυνότητα τους ανθρώπους που κινδυνεύουν καθημερινά, θα μπορέσουμε να δούμε τα πράγματα πιο καθαρά και να παλέψουμε συλλογικά για πιο ασφαλές εγκαταστάσεις.

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Εορτασμού Οσίας Φιλοθέης (ΠΙΙΕΤ)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών και φιλεόρτων...

Οι Βρετανοί ψηφίζουν Τήνο για μήνα του μέλιτος

Είτε αναζητάτε έναν αξέχαστο μήνα του μέλιτος, το τέλειο...

Κοπή Αγιοβασιλειόπιτας Κατώτερων Κατηχητικών Σχολείων Τήνου στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΕΡΑΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –...

Την αγιοβασιλόπιτα στο Λιμεναρχείο Τήνου ευλόγησε ο Σύρου Δωρόθεος

Παρουσία του Διοικητού της 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ, του Λιμενάρχου και...