Σάββατο 27 Ιουλίου
26.7 C
Tinos

Οι Κυκλάδες στο πιάτο σας – Γαστρονομική ξενάγηση στην Τήνο και σε 3 ακόμα εμβληματικά νησιά!

Ένα ταξίδι, όπως το ραφήνα μύκονος, με στόχο όχι τη διασκέδαση αλλά τη γαστρονομία, είναι κάτι που πρέπει καθένας μια φορά στη ζωή του να δοκιμάσει. Για την ακρίβεια κάθε καλοφαγάς, που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει έστω μια φορά στη ζωή του να δει τις Κυκλάδες… αλλιώς! Πως; Γαστρονομικά. Ναι, τα νησιά του υπέροχου αυτού συμπλέγματος αποτελούν πανέμορφους προορισμούς για εξερεύνηση με πλούσια ιστορία και μοναδικά τοπία.

Αυτά ακριβώς τα τελευταία δύο χαρακτηριστικά τους είναι που διαμόρφωσαν τη μοναδική κουζίνα των νησιών τους. Στο κλίμα, το τοπίο και την ιδιοσυγκρασία των κατοίκων τους τα Κυκλαδίτικα πιάτα απέκτησαν τον υπέροχο χαρακτήρα τους. Είστε έτοιμοι να ξεσηκώσετε τους γευστικούς σας κάλυκες μέσα από μια ξενάγηση στη Μύκονο, την Τήνο, την Άνδρο και την Πάρο;

Ραφήνα Μύκονος- Εκεί που η παράδοση συναντά το σήμερα!

Το γαστρονομικό μας ταξίδι ξεκινά από τη Μύκονο, τη γνωστή κοσμοπολίτισσα πρωταγωνίστρια των Κυκλάδων. Το νησί εκτός από τη ζωηρή και ξέφρενη νυχτερινή ζωή, φημίζεται και για τα έξοχα πιάτα, που μπορεί να δοκιμάσει ο επισκέπτης.

Το νησί των ανέμων φημίζεται για τα τοπικά του πιάτα με τη φήμη της κοπανιστής να φτάνει στα πέρατα του κόσμου. Παρά τη λαμπερή φήμη του νησιού, μπορείτε να δοκιμάσετε γευστικότατα τοπικά πιάτα χωρίς να πέσετε έξω στον ταξιδιωτικό σας προϋπολογισμό.

Ραφήνα Τήνος- Ένα γαστρονομικό… προσκύνημα

Φεύγοντας από το νησί των Ανέμων συνεχίζουμε με το ταξίδι ραφήνα τήνος. Πρόκειται για ένα νησί – έκπληξη, καθώς έχουμε συνηθίσει την κοσμοσυρροή, αλλά για τη Μεγαλόχαρη. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια το νησί αναδείχθηκε σε παγκοσμίου φήμης γαστρονομικό προορισμό.

Μάλιστα το μεγάλο πλεονέκτημα του νησιού είναι, ότι εδώ το οικονομικά προσιτό συναντά την αυθεντικότητα. Εξερευνήστε τις τοπικές, αίθριες αγορές. Αναζητήστε τις τοπικές αγορές που προσφέρουν πατροπαράδοτα τυριά, όπως το βολάκι και το ξινότυρο. Μάλιστα μπορείτε να συνδυάσετε τα πικάντικα τυριά με το παραδοσιακό ψωμί της Τήνου την κουλούρα. Φρέσκο ψωμί, πασπαλισμένο με σουσάμι και γευστικά τυριά ατενίζοντας το Αιγαίο συνθέτουν το σκηνικό του ιδανικού πρωινού.

Διάσημες σε όλον τον κόσμο οι αγκινάρες της Τήνου είναι γλυκές και τρυφερές. Καλομάθετε τον εαυτό σας με τις αγκινάρες της Τήνου, που συνοδεύουν πολλά τοπικά πιάτα. Προσθέστε τις σε σαλάτες ή γευστικά ψητά.

Σας ξετρελαίνει η ιδέα να δοκιμάσετε θεϊκές αλλά και οικονομικά προσιτές γεύσεις, επισκεφθείτε τις τοπικές ταβέρνες αλλά και τα αρτοποιΐα. Έτσι θα γευθείτε τα πιταρούδια, ένα παραδοσιακό πιάτο ζυμαρικών, που οπτικά θυμίζει τις χυλοπίτες. Επίσης μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τους λαχταριστούς και αφράτους λουκουμάδες πασπαλισμένους με μέλι και καρύδια.

Η επίσκεψη στο νησί δε θα έχει ολοκληρωθεί, αν δεν ακολουθήσετε τα γευστικά μονοπάτια της Τήνου στο Tinos Food Paths Festival. Γευστικές δοκιμές, εργαστήρια μαγειρικής με τα τοπικά προϊόντα και μια ευκαιρία να εξερευνήσετε την τοπική γαστρονομία!

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: kozanilife.gr

Στην επομπή Κοινωνία Ώρα Mega για τον Τουρισμό ο Γιάννης Εξιλζές [Βίντεο]

Με τον υδράργυρο να χτυπάει «κόκκινο» την στιγμή που...

Σύλληψη για ναρκωτικά στην Τήνο

Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 26 και 28 ετών, προέβησαν μεσημβρινές ώρες την 10/07/2024, Στελέχη του...

Ο Καπετάνιος που έσωσε τον Σέρβο ναυαγό από τη θάλασσα, στο ACTION24

Ο Καπετάνιος που έσωσε τον Σέρβο ναυαγό από τη...

Αφιέρωμα στους «φυσικούς θησαυρούς της Τήνου και της Σύρου» από το γαλλικό περιοδικό Désirs de Voyages

Εκτενές αφιέρωμα σε 13 νησιά των Κυκλάδων φιλοξενεί το δημοφιλέστερο περιοδικό στη Γαλλία...