Παρασκευή 5 Ιουλίου
23 C
Tinos

Ο Πύργος της Τήνου τίμησε τον ευπατρίδη Ιωάννη Ρήγο-Πανορμίτη

Στο ναό του Αγίου Δημητρίου Πύργου Τήνου, ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεος Β’, με την συμμετοχή των Εφημερίων της περιοχής, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου π. Ιεροθέου Καλογρία, του Πρωτοπρεσβυτέρου Ευαγγέλου Βελούδιου, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς νήσου Τήνου και στους εκκλησιασθέντες ομίλησε για την ενότητα του σώματος της Εκκλησίας με την διαφύλαξη της παραδόσεως Αποστολικής και Αγιογραφικής δια της οποίας εκηρύχθει ο λόγος της αληθείας του Χριστού και του Ευαγγελίου στον κόσμο.

Εν συνεχεία, τελέσθηκε προ της απολύσεως επιμνημόσυνη δέηση για τον ευπατρίδη και ευεργέτη της Τήνου Ιωάννη Ρήγο-Πανορμίτη, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του οποίου φιλοτεχνηθήσης υπό του Μαρμαρογλύπτου, Μαΐστρος, Ιωάννου Καγιώργη, πραγματοποιήθηκαν αργότερα στον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου, παρουσία του Βουλευτού Κυκλάδων κ. Φιλίππου Φόρτωμα, του Δημάρχου Τήνου κ. Παναγιώτου Κροντηρά, του Αντιπροέδρου της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, του Προέδρου της Εταιρίας Κυκλαδικών Μελετών κ. Δημητρίου Κορρέ, του Γενικού Γραμματέα και των μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, των Υιών του, Ιακώβου και Λαζάρου Ρήγο και των μελών των οικογενειών τους.

Ενώ την όλη τελετή διοργάνωσε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας των εν Αθήναις Τηνίων ο κ. Εμμανουήλ Σκαρής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, παρουσία και πάρα πολλών Τηνίων και παρεπιδημούντων, στον Πύργο της Τήνου.

Προσλαλιές απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεος Β’, ο Βουλευτής των Κυκλάδων κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Τήνου, ο Πρόεδρος της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων και ο Ιστορικός κ. Κωνσταντίνος Δανούσης. Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της εξαιρέτου αυτής φιλοτεχνηθήσης προτομής και με τον Εθνικό Ύμνο επισφραγίσθηκε όλη η πρωινή εκδήλωση.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Πρόεδρο της Αδελφότητας για την πρωτοβουλία αλλά και τα παιδιά του αοιδίμου Ιωάννη Ρήγου τα οποία συνεχίζουν επιτυχώς την φιλάνθρωπη και ευεργετική παράδοση του πατέρα τους. Ο Ιωάννης Ρήγος υπήρξε ένας ευπατρίδης Τήνιος, συνετέλεσε στην δημιουργία Κυκλαδικών Μελετών, στην καλή πορεία της Αδελφότητας εν Αθήναις Τηνίων, των πρωτεργατών της δημιουργίας της Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου, ήτανε στραμμένος με πολλή αγάπη προς τους σπουδαστές, προς στους νέους, ο οποίος χορηγούσε υποτροφίες για ευρύτερες σπουδές του Εξωτερικού, ειδικά τους εκ του Πύργου Μαρμαρογλύπτες και εν γένει ένας καλός και γνήσιος ευπατρίδης, ο οποίος αγαπούσε πολύ την γενέτειρά του, την Τήνο αλλά και την Πατρίδα γενικότερα.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Το Δίκτυο Πόλεων ΔΕΠΑΝ λειτουργεί προς όφελος των ΟΤΑ και των πολιτών

Δελτίο Τύπου - Το ΔΕΠΑΝ  συμβάλει στην αποτελεσματική λειτουργία...

Λήγει την Δευτέρα η προσφορά έκπληξη στη Σχολή Οδηγών του Μανώλη Λαγουρού

Σούπερ Κλήρωση - Σούπερ ΔώροΜε κάθε νέα εγγραφή στη...

Στη Βουλή από τον Φ. Φόρτωμα το αίτημα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για παράταση διασύνδεσης POS-Ταμειακών Συστημάτων

Παρέμβαση στην Βουλή πραγματοποιήθηκε από τον βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππο Φόρτωμα,...