Σάββατο 25 Μαΐου
19.8 C
Tinos

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Τήνο για το Πάσχα

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ και με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου με τη συμμετοχή του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Γεωργίου Τσούνη και των οικογενών του, των Πανοσιολ. Αρχιμανδριτών π. Θεωνά Ζάρρα και π. Γεωργίου Μαγγιρίδη, του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς νήσου Τήνου, του Πανοσιολ. Ιεροκήρυκος, των Εφημερίων της πόλεως Τήνου και των Διακόνων του Πανιέρου Ναού, του Βουλευτού των Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φιλ. Φόρτωμα, του Δημάρχου Τήνου, του Λιμενάρχη Τήνου, του Διοικητή του ΑΤ Τήνου, του Αναπληρωτή Προϊσταμένου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, μελών της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, Προέδρων και Μελών Συλλόγων και Φορέων και ευλαβών Χριστιανών προσκυνητών και Τηνίων.

Το Ιερό Ευαγγέλιο ανεγνώσθη στα ελληνικά και σε ξένες γλώσσες και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία των λαβάρων της Αναστάσεως του Ναού της Μεγαλόχαρης και των Ενοριών ανά τας οδούς της πόλεως Τήνου προπορευομένης της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ.

Στην μαρμάρινη εξέδρα της πλατείας «Παντανάσσης» τελέσθηκε δέηση και ανεγνώσθη ο Κατηχητικός Λόγος του Ιερού Χρυσοστόμου.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις Αναστάσιμες ευχές και ευλογίες του Σεβ κ. Δωροθέου Β’.

Ευχαρίστησε επίσης για τη συμμετοχή και την εν γένει συμβολή τους, από την κατάνυξη της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος των Παθών του Κυρίου στην ένδοξη Ανάστασή Του, τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Δωρόθεο Β’, τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών και την οικογένεια του για την εδώ παρουσία τους ευχόμενος ο Αναστάς Κύριος μας και η Παναγία μας, η Μεγαλόχαρη της Τήνου να φωτίζουν το δρόμο και το έργο του, τους Πανοσιολογιωτάτους Αρχιμανδρίτες, τους Εφημερίους και Διακόνους, τον Βουλευτή κ. Φιλ. Φόρτωμα, τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Έπαρχο Τήνου, τον Δήμαρχο και εν τω προσώπω του όλη τη Δημοτική Αρχή και τους εργαζομένους στον Δήμο, τον Λιμενάρχη Τήνου, τον Διοικητή του ΑΤ Τήνου, τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου και τα στελέχη των υπηρεσιών τους, την Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη και την περί αυτήν ιερά Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Κεχροβουνίου, τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους, τους ιεροψάλτες, διακονητές και ιερόπαιδες, τους υπηρετούντας στο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και τους υπηρετούντας, τον Πρόεδρο και υπηρετούντας του Κέντρου Υγείας, τη διεύθυνση του ΕΚΑΒ, τα μέλη της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ, τους φωτογράφους Γεώργιο Πολυκανδρίτη και Δήμητρα Φανερού, καθώς και όλους όσους συνήργησαν διά την όσον ένεστιν τέλεση των Ιερών Ακολουθιών και την ευπρέπεια των Ιερών Ναών.

Ευχαρίστησε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου τους πλοιοκτήτες Αφους Στεφάνου και τον κ. Θεολόγο Παναγιωτάκη, τους πλοιάρχους και τα πληρώματα του ταχυπλόου SUPER EXPRESS και του ΕΓ/ΟΓ ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π. τα οποία παρέμειναν ελλιμενισμένα στον λιμένα της Τήνου και απέδωσαν τιμές και λάμπρυναν με την παρουσία τους την εορτή του Πάσχα μαζί με τα πλωτά σκάφη του Λιμενικού ΠΛΣ-609 και ΠΛΣ-219 αποδίδοντας τιμές.

Επίσης ευχαρίστησε όλους τους ευσεβείς Χριστιανούς που επέλεξαν να εορτάσουν τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, των Παθών και της Αναστάσεως την Ιερά Νήσο Τήνο και κατέκλυσαν τους ιερούς Ναούς του νησιού και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, υγιεινά κι ευλογημένα.

Μετά το πέρας της τελετής τα λάβαρα εν πομπή επέστρεψαν στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας και στις Ενορίες τους.

Στο τέλος διενεμήθη εικόνα της Αναστάσεως και τα πασχάλια ωά ως ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού, Νικόλαος Παρασκευάς.

Παράκληση για τους διαγωνιζομένους μαθητές στη Μεγαλόχαρη (ΦΩΤΟ)

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου...

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Μέση Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝΜΕΣΗΣ ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις γνώσιν...

Ενοικιάζεται Κατάστημα στην Τήνο (πρώην Ρεμέτζο)

Ενοικιαζεται το καταστημα (πρωην Ρεμετζο) χωρίς τον εξοπλισμο. Για...

Λαμπρό Συλλείτουργο στην Ιερά Νήσο Τήνο (ΦΩΤΟ)

Το Ιερό νησί της Τήνου κατά το έθος το...