Σάββατο 18 Μαΐου
19.5 C
Tinos

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τήνο για την Ακολουθία του Επιταφίου

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ τελέσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου (Όρθρου του Αγίου και Μεγάλου Σαββάτου), με τη συμμετοχή του Εξοχωτάτου Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Βουλευτή των Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φιλ. Φόρτωμα, του Δημάρχου Τήνου, του Αντιπροέδρου της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, του Λιμενάρχη Τήνου, του Διοικητή του ΑΤ Τήνου, του Αναπληρωτού Προϊσταμένου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τήνου, Δημοτικών Συμβούλων, του Γενικού Γραμματέα και των μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, Προέδρων Συλλόγων και Φορέων και πληθύος ευλαβών Χριστιανών προσκυνητών από πολλά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού και Τηνίων που κατέκλυσαν από νωρίς τον Πανίερο Ναό και συμμετείχαν στη λιτάνευση του Επιταφίου.

Στην πλατεία “Παντανάσσης” όπου συναντήθηκαν οι Επιτάφιοι όλων των ενοριών της πόλεως Τήνου, αναπέμφθη δέησις και ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς νήσου Τήνου ανέγνωσε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’.

Η λιτάνευση του Επιταφίου συνεχίστηκε ανά τις οδούς της πόλεως Τήνου έως και του Κοιμητηρίου όπου τελέσθηκε δέηση υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων.

Τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ-609 και ΠΛΣ-219 απέδωσαν τιμές.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού, Νικόλαος Παρασκευάς.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Προσφορά έκπληξη στη Σχολή Οδηγών του Μανώλη Λαγουρού στην Τήνο

Σούπερ Κλήρωση - Σούπερ ΔώροΜε κάθε νέα εγγραφή στη...

Ferryhopper: Ποια νησιά είχαν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα το Πάσχα;

Οι τάσεις διαμορφώνονται σε σχέση με τις επιλογές των...

Συντήρηση δρόμων στην Τήνο με απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας

Με απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη,...