Τετάρτη 29 Μαΐου
24.1 C
Tinos

Ο Φ.Φόρτωμας για την παράταση της διαβούλευσης για τις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000

Μετά από ενέργειες του Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππου Φόρτωμα, η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αποφάσισε την παράταση της διαβούλευσης της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΕΜΠ), που αφορά στις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000, για ένα μήνα ακόμη, μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2023.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, τις τελευταίες μέρες έγινε δέκτης πολλών αιτημάτων από κατοίκους των Κυκλάδων, οι οποίοι τού μετέφεραν την αγωνία τους για την εν λόγω διαδικασία, η οποία θα καθορίσει το μέλλον των προστατευόμενων περιοχών, αλλά και των νησιών μας. Ο κ. Φόρτωμας επικοινώνησε άμεσα με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένουνα δοθεί εκ νέου παράταση της εν λόγω προθεσμίας, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία και να μπορέσουν να καταθέσουν τις απόψεις τους όσοι το επιθυμούν.

Ο Υπουργός, όπως είχε δεσμευτεί στην μεταξύ τους επικοινωνία, ανακοίνωσε σήμερα την παράταση  της διαβούλευσης για ένα μήνα ακόμη.

«Ένα δίκαιο αίτημα των Κυκλαδιτών, σήμερα γίνεται πράξη. Η διαβούλευση για τις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000 είναι μία πολύ σημαντική διαδικασία, στην οποία πρέπει όλοι να έχουν λόγο. Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, που έκανε δεκτό το αίτημα που του μετέφερα και έδωσε αυτή την παράταση, η οποία θα διευκολύνει τη διαδικασία, αλλά και θα ενισχύσει το αίσθημα εμπιστοσύνης των νησιωτών προς την Πολιτεία», δήλωσε ο κ.Φόρτωμας.

Επίσημη επίσκεψη Φίλιππου Φόρτωμα στη Ν. Υόρκη  και στην ελληνική ομογένεια

Επίσημο ταξίδι στη Νέα Υόρκη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της...

Συνάντηση εργασίας του Φίλιππου Φόρτωμα με την Πρόεδρο του Δικτύου Αιρετών της Ευρώπης

Συνάντηση εργασίας με  την κ. Ιωάννα Ζαχαράκη,  Πρόεδρο του...

Ο Γ.Βρούτσης για το οφειλόμενο μεταφορικό ισοδύναμο σε επιχειρήσεις

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και...