Σάββατο 27 Ιουλίου
26.7 C
Tinos

Μονοήμερη εκδρομή για την Λίμνη Δόξα την Κυριακή 19/11 από τον Σύλλογο Κώμης – Περάστρας – Μοναστηρίων

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε για την μονοήμερη εκδρομή που οργανώνει ο σύλλογός μας για την Λίμνη Δόξα την Κυριακή στις 19 Νοεμβρίου.

Η ”Λίμνη Δόξα” είναι μία τεχνητή λίμνη , η οποία βρίσκεται στην Αρχαία Φενεό Κορινθίας. Μια λίμνη, όχι με μυθολογικά στοιχεία όπως η Στυμφαλία, αλλά με ομορφιά που κόβει την ανάσα από την πρώτη ματιά. Η Λίμνη Δόξα, με το γαλαζοπράσινο χρώμα, απλώνει τη χάρη της στα 900 μ. υψόμετρο, περιτριγυρισμένη από πανύψηλα έλατα.

Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, και στηρίχτηκε στον χείμαρρο Δόξα που ρέει σε εκείνη την περιοχή. Στο κέντρο της λίμνης υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου. Το εκκλησάκι πανηγυρίζει στις 27 Αυγούστου, μέρα ονομαστικής εορτής του Αγίου, καθώς και τη μέρα εορτασμού των Φώτων, όπου γίνεται καθαγιασμός των υδάτων της λίμνης. θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος στην λίμνη για να περπατήσετε στις όχθες της και να επισκεφτείτε το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου.

Μετά θα αναχωρήσουμε για τον Φενεό, όπου σε περίοπτη θέση βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του 14ου αιώνα σε υψόμετρο 1100 μέτρων το οποίο και θα επισκεφθούμε . Θα αγναντέψουμε από το μπαλκόνι του την πανοραμική θέα στη λίμνη και τις κορφές του Χελμού και της Ντουρντουβάνας. Εντυπωσιακή φρουριακή αρχιτεκτονική, λιτός εσωτερικός διάκοσμος –με εξαίρεση το μεγάλο ξυλόγλυπτο επιχρυσωμένο τέμπλο (1762)– και μια κάθετη σχεδόν σκάλα, που οδηγεί στο κρυφό σχολειό που λειτουργούσε εδώ. Όσο για το γλυκό τριαντάφυλλο, που καλλιεργούν οι μοναχοί στο περιβόλι της μονής και το οποίο κερνούν τους επισκέπτες, είναι πραγματικά φανταστικό.

Συνεχίζουμε για το κεφαλοχώρι που είναι η Γκούρα. Σκαρφαλωμένο στις νοτιοδυτικές πλαγιές της Ζήριας (Κυλλήνη), στα 1.200 μ. όπως όλα τα χωριά της περιοχής, είναι χτισμένο με πελεκημένη πέτρα, καθώς τα μπουλούκια των μαστόρων είχαν εδώ τη βάση τους για πολλά χρόνια. Χαρακτηριστικότερο δείγμα η εντυπωσιακή εκκλησία των Ταξιαρχών (1880) που δεσπόζει στην πλατεία, ενώ απέναντι βρίσκεται το αρχοντικό του οπλαρχηγού Νικολάου Οικονόμου Γκούρα, που προσπαθεί πεισματικά να μην καταρρεύσει .

θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και φαγητό στα ταβερνάκια του χωριού Γκούρα και αναχώρηση για την Αθήνα γεμάτοι όμορφες εικόνες.

Για κρατήσεις θέσεων τηλέφωνο στο:

6907563372 – Πρελορέντζος Αντώνης

6944553850 – Μαρίνα Βλάχου

Τιμή συμμετοχής για μετάβαση και επιστροφή: 15 ευρώ

Πανηγύρι στην Κώμη

Σας περιμένουμε στην Κώμη την Τρίτη 12 Σεπτέμβρη από...

Μεγάλη επιτυχία και κοσμοσυρροή στη «Γιορτή Αγκινάρας» στην Κώμη Τήνου! (ΦΩΤΟ)

Ο Ενωτικός Σύλλογος Κώμης – Περάστρας- Μοναστηρίων διοργάνωσε τη...

Γιορτή Αγκινάρας – Σάββατο 17 Ιουνίου στην Κώμη

Ο Ενωτικός Σύλλογος Κώμης – Περάστρας- Μοναστηρίων σας προσκαλεί...

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι τις προετοιμασίες για τη Γιορτή της Αγκινάρας! (ΦΩΤΟ)

Χθές Σάββατο, ήταν η 2η μέρα καθαρισμού αγκινάρας στην...