Τρίτη 25 Ιουνίου
26.9 C
Tinos

Μετά από 20 Χρόνια η αντιπροσωπεία του πολυνησιακού Δήμου Zhoushan ξανά στο Δήμο Τήνου

Φορείς από τον Δήμο Zhoushan της επαρχίας Zhejiang της Κίνας, επισκέφτηκε την νήσο Τήνο με σκοπό να προσκαλέσει τον Δήμαρχο και εκπροσώπους του Δήμου Τήνου να συμμετάσχουν στους εορτασμούς των 20 χρόνων από την αδελφοποίηση των δύο δήμων. Η επίσκεψη αυτή φανερώνει τη συνεχιζόμενη ισχυρή φιλία και συνεργασία μεταξύ των δύο δήμων.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Zhoushan περιελάμβανε τους εξής αξιωματούχους:

Ο κ. Zhang Mingchao, Διευθυντής της Μόνιμης Επιτροπής του Δημοτικού Λαϊκού Κογκρέσου Zhoushan.
Ο κ. Yu Lianjun, Γενικός Γραμματέας της Μόνιμης Επιτροπής του Δημοτικού Λαϊκού Κογκρέσου Zhoushan.
Ο κ. Lin Jianbiao, Διευθυντής της Μόνιμης Επιτροπής του Λαϊκού Κογκρέσου της Περιφέρειας Dinghai.
O κ. Zhuang Haibo, Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων της Δημοτικής Λαϊκής Κυβέρνησης Zhoushan.

Ο κ. Gu Leizhou, Αναπληρωτής Διευθυντής του Δημοτικού Γραφείου Θαλάσσιας Οικονομικής Ανάπτυξης Zhoushan.

Η κα. He Linna, Διευθύντρια του Δημοτικού Γραφείου Πολιτισμού, ΜΜΕ, Αθλητισμού και Τουρισμού Zhoushan.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της Τήνου και άλλους τοπικούς παράγοντες, ανταλλάσσοντας ιδέες και προτάσεις για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο δήμων. Η πρόσκληση από τον Δήμο Zhoushan περιλαμβάνει τη συμμετοχή της Τήνου στους εορτασμούς που θα πραγματοποιηθούν στο Zhoushan, καθώς και στο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού Διεθνών Νησιών.

Ο Δήμος Zhoushan, ο οποίος είναι ο πλουσιότερος και σπουδαιότερος δήμος της επαρχίας Zhejiang, βρίσκεται νότια της Σαγκάης και αποτελείται από 1.339 νησιά, εκ των οποίων τα 100 είναι κατοικημένα. Με πληθυσμό 1,2 εκατομμυρίων κατοίκων και 12 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως, η περιοχή αποτελεί σημαντικό τουριστικό και οικονομικό κόμβο, φιλοξενώντας το νησί Putuoshan, ένα από τα μεγαλύτερα βουδιστικά προσκυνήματα της Κίνας.

Ο Τήνιος Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αριστείδης Κοντογεώργης, είχε ενεργό συμμετοχή στην αδελφοποίηση των δύο δήμων και συνεχίζει να προωθεί τη συνεργασία μέσω του Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού Διεθνών Νησιών. Ο κ. Κοντογεώργης, ο οποίος εμπνεύστηκε και υλοποίησε την αδελφοποίηση με τον τότε Δήμαρχο Εξωμβούργου Παναγιώτη Κροντηρά, έχει συμπεριλάβει την Τήνο στον Σύνδεσμο Διεθνών Νησιών του Συνεδρίου, μαζί με τα σημαντικότερα 50 διεθνή νησιά όπως οι Σεϋχέλλες, οι Μαλδίβες, η Μπόρα-Μπόρα, τα νησιά Κουκ, η Μάλτα, και η Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Η αδελφοποίηση αυτή έχει ενισχύσει την πολιτιστική και οικονομική συνεργασία μεταξύ της Τήνου και του Zhoushan, προωθώντας τις ανταλλαγές γνώσεων και εμπειριών σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού και ανάπτυξης.

Ο Δήμαρχος της Τήνου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πρόσκληση και τη δέσμευσή του να συνεχίσει να εργάζεται για την εμβάθυνση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας με τον Δήμο Zhoushan, προς όφελος των πολιτών των δύο περιοχών.

Η Γιορτή της Αγκινάρας στην Κώμη της Τήνου

Ένα έθιμο άρρηκτα συνδεδεμένο με την παράδοση του νησιού...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη νήσο Τήνο

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων λόγω εκτέλεσης εργασιών επισκευής του οδοστρώματος...

Μήνυμα Δήμου Τήνου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Σήμερα τιμούμε τους εθελοντές αιμοδότες που με την πράξη...

Διακοπή υδροδότησης στην πόλη της Τήνου

Σας γνωρίζουμε ότι λόγω ζημιάς στο  κεντρικό δίκτυο θα...