Σάββατο 27 Ιουλίου
28.8 C
Tinos

Με πρωτότυπο τρόπο, η Αναστασία Ψάλτη και οι ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ παρουσιάζουν στα social media τους 3 άξονες της στρατηγικής τους

Οι ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ πρεσβεύουν μια νέα προσέγγιση για το μέλλον της Τήνου μας. Μια προσέγγιση που βασίζεται στη χάραξη -μελετημένης και επιστημονικά τεκμηριωμένης- στρατηγικής. Αυτή η στρατηγική λείπει από τον τόπο μας, διότι -όλα τα προηγούμενα χρόνια- κανείς δεν δούλεψε προς αυτή την κατεύθυνση. Οι ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ έχουν καταρτίσει συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο, το οποίο προτείνουν στους συμπολίτες τους ενόψει των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, μαζί με το πρόγραμμά τους για τους άλλους δύο μεγάλους τομείς: την αντιμετώπιση των θεμάτων της καθημερινότητας και των μεγάλων προβλημάτων.

Ακριβώς για αυτή τη στρατηγική, με στόχο μια ζωντανή τηνιακή κοινωνία και οικονομία, ώστε να διατηρηθεί αναλλοίωτο το νησί μας και να συνεχίσουμε να το χαιρόμαστε εμείς και οι επισκέπτες μας, ενημερώνει τους συμπολίτες μας η επικεφαλής των ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ και υποψήφια Δήμαρχος Τήνου, Αναστασία Ψάλτη, με έναν πρωτότυπο και εύληπτο τρόπο: με τρία βίντεο (ένα για κάθε άξονα στρατηγικής) που ανάρτησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, η Αναστασία Ψάλτη, εξηγεί:

ΠΡΩΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ: Καθορισμένη ταυτότητα

«Το νησί πρέπει να αποκτήσει καθορισμένη ταυτότητα. Αυτήν που έχει ιστορικά. Είναι ένας τόπος βασισμένος στη θρησκεία, με ιστορία, τέχνη, πολιτισμό, παραδόσεις, έθιμα, πανηγύρια, αλλά και παραγωγική οικονομία, αγροτική, κτηνοτροφική, αλιεία, μεταποίηση. Κι αυτή την ταυτότητα πρέπει να καθορίσουμε και να παρουσιάσουμε στους επισκέπτες μας. Αυτή είναι η ταυτότητά μας. Κι αυτή πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι θέλουμε να τη διατηρήσουμε. Δεν θέλουμε αλλοίωση της κοινωνίας μας. Θέλουμε οικονομική ανάπτυξη μέσα από βιωσιμότητα και αειφορία».

Δείτε το βίντεο για τον 1ο άξονα, εδώ:

https://fb.watch/nazw0B5ZNC/

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΞΟΝΑΣ: Ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη

«Ο δεύτερος άξονας της στρατηγικής μας αφορά στην ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη. Η οικονομική, λοιπόν, ανάπτυξη του νησιού μας θέλουμε να είναι ισομερής σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους. Θέλουμε ο τουρισμός, που αυτή τη στιγμή είναι η κινητήριος δύναμη της οικονομίας μας, να δώσει ώθηση και στους παραγωγούς μας, αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς καθώς και στην οικοδομική δραστηριότητα.

Ο δρόμος γι’ αυτό, περνά μέσα από τη διασύνδεση πρωτογενούς τομέα και τουρισμού. Ώστε οι αγρότες μας να βρουν νέες αγορές για τα προϊόντα τους και να μπορούν να παραμείνουν στη γη τους, οι κτηνοτρόφοι να μπορούν να διατηρούν τα ζώα τους, οι αλιείς να μπορούν να μείνουν στη θάλασσα.

Ο Δήμος θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τη μεταποίηση των προϊόντων μας και την

προώθησή τους στον τομέα της γαστρονομίας. Οι υπηρεσίες εναλλακτικού τουρισμού που είναι ενεργές σήμερα να εξελιχθούν και με νέες ιδέες μέσα από το συντονισμό των δράσεων τους να προχωρήσουν προς το αύριο. Παραλλήλως, ο Δήμος θα συντονίσει τη διασύνδεση παραγωγών και επιχειρήσεων τουρισμού, καταλύματα και υπηρεσίες, προωθώντας και την ιδιαίτερη ταυτότητα της Τήνου, ώστε οι επισκέπτες μας να ταιριάζουν στο νησί μας και να ξέρουν τι θα “πάρουν” όταν θα μας επισκεφθούν».

Δείτε το βίντεο για τον 2ο άξονα, εδώ:

https://fb.watch/nayNq9zJaN/

ΤΡΙΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ: Ισόρροπη δημογραφική ανάπτυξη

«Ο τρίτος άξονας στη στρατηγική μας αφορά στην ισόρροπη δημογραφική ανάπτυξη του τόπου μας. Ο Δήμος οφείλει να παρέμβει άμεσα, ώστε το νησί μας, δημογραφικά, να αναπτύσσεται ισόρροπα. Ακολουθώντας την περιγραφή των παλιών: Έξω Μέρη, Μέσα Μέρη, Κάτω Μέρη, Χώρα. Οφείλουμε να δώσουμε κίνητρα σε νέους οικογενειάρχες και επιχειρηματίες όλου του χρόνου, ώστε να επιλέξουν να παραμείνουν ή να μετοικίσουν στους παραδοσιακούς οικισμούς μας. Να στηρίξουμε με επίδομα πρώτου παιδιού, για παράδειγμα, τα νέα ζευγάρια. Να διασφαλίσουμε υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για να ζει μια οικογένεια σε ένα χωριό, από φροντιστήρια ξένων γλωσσών και ενισχυτική διδασκαλία μαθημάτων, έως αθλητικούς χώρους και χώρους συνάθροισης και αναψυχής. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε ενεργά τα χωριά μας και μαζί με αυτά θα διατηρηθεί η φύση και το τοπίο μας, που χρειάζεται ανθρώπους γύρω του για να το συντηρούν».

Δείτε το βίντεο για τον 3ο άξονα, εδώ:

https://fb.watch/nayIirYPHF/

Παρέμβαση Αναστασίας Ψάλτης για τη μεταφορά της λυματολάσπης του Βιολογικού

Παρέμβαση της Αναστασίας Ψάλτη, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αλλάζουμε»...

Δήλωση Αναστασιας Ψάλτη για τα διαθέσιμα εργαλεία και προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων και δημοτικών κτιρίων

Δήλωση της Αναστασίας Ψάλτη, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αλλάζουμε»...

Αλλάζουμε – Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για γεωτρήσεις

Παρέμβαση της Αναστασίας Ψάλτη, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αλλάζουμε»...