Σάββατο 27 Ιουλίου
28.8 C
Tinos

Λαϊκή Συσπείρωση – Περιοδεία του υπ. Περιφερειάρχη Γιάννη Αγγέλου στην Τήνο

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Αγγέλου και την υποψήφια Δήμαρχο Τήνου, Άννα Μαραβέλια. Στην περιοδεία συμμετείχαν ακόμη υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.
Το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης επισκέφτηκε και συνομίλησε με εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, του Κέντρου Υγείας, της Πυροσβεστικής, του Δήμου Τήνου και της Περιφέρειας, όπου συζητήθηκαν τόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά όσο και οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης. Από όλους του χώρους αναδείχτηκε το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, το οποίο ολοένα και οξύνεται και οδηγεί σε εντατικοποίηση της εργασίας, υπολειτουργία και τελικά σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε σχέση με τις νέες διευρυμένες ανάγκες των κατοίκων του νησιού. Οι ελάχιστοι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δήμου και του επαρχείου, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΥΤ, οι διασώστες του ΕΚΑΒ και το προσωπικό της Πυροσβεστικής είναι φορτωμένοι και με παράλληλα καθήκοντα και καλούνται να φέρουν σε πέρας ένα τεράστιο φόρτο δουλειάς.


Το απόγευμα της Τρίτης 5/9 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και συζήτηση με τους κατοίκους στο χωριό του Πύργου.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Αγγέλου κάλεσε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να κάνουν κριτήριο το σύνολο της ζωής τους και να ενισχύσουν τη Λαϊκή Συσπείρωση σε όλες τις κάλπες. Ανέδειξε τις ευθύνες της Περιφέρειας καθώς και τις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις στο Αιγαίο με την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή μας στο ΝΑΤΟ και την μετατροπή των νησιών μας σε βάσεις θανάτου καθώς και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, για τα οποία θα πρέπει να πάρουν θέση Περιφέρεια και Δήμος.


Η Άννα Μαραβέλια ανέφερε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση την τελευταία τετραετία ανέδειξε και έφερε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο δεκάδες ζητήματα που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες. Επισήμανε ότι τα προβλήματα που βιώνει ο λαός μας είναι αποτέλεσμα της άγριας πολιτικής που πρόθυμα εφαρμόζει ο δήμος και κάλεσε τον κόσμο να μην ξεγελαστεί από όλους αυτούς, που ενώ έχουν διοικήσει όλα αυτά τα χρόνια, ξαφνικά παρουσιάζονται ως μεσσίες με λύσεις και οράματα για το νησί. Τόνισε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση σε αντίθεση με τους υπόλοιπους δεν αποδέχεται την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών για να αντιμετωπίσουμε την υποστελέχωση ούτε το διαρκές χαράτσωμα των κατοίκων για να αντιμετωπίσουμε την υποχρηματοδότηση.


Ανέδειξε τις διεκδικήσεις της παράταξης για το Δήμο και απεύθυνε πλατύ κάλεσμα αγώνα, για ενίσχυση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ που είναι η μόνη εγγύηση για 100% εργατική – λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση την επόμενη ημέρα.


Τήνος, 08-09-2023

Ευχαριστήριο από την πρόεδρο της κοινότητας Καλλονής Τήνου

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω την έπαρχο μας...

Ευχαριστήριο Κοινότητας Κτικάδου για την αποκατάσταση του δρόμου των Κιονίων

Το Συμβούλιο της Κοινότητας Κτικάδου θα ήθελε με την...

Έπαρχος Τήνου – Θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στα παιδιά μας

Στη σημερινή συνάντηση, που οργανώθηκε από το Δήμο Τήνου,...

Απαλλοτρίωση για το ΧΥΤΥ της Τήνου

Στην 3η Τακτική Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας...