Σάββατο 27 Ιουλίου
25.4 C
Tinos

Λαμπρό συλλείτουργο για το όραμα της Όσιας Πελαγίας στην Τήνο (ΦΩΤΟ)

Μετά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στο Ναό της Παναγίας, με απόλυτη εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Αγίας Εικόνος προς την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου, πεζή και δι’ αυτοκινητοπομπής, στον Ιερό Ναό της Αγίας Πελαγίας πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου και Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’.

Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος αναφέρθηκε στο Όραμα και το θαύμα, πως η ζωή μας νοηματίζεται με το θαύμα, το οποίο καθημερινά μας δίνει ο Θεός την ευκαιρία με διάφορους τρόπους να βιώνουμε και πως στις δυσκολίες και στα εμπόδια που εμφανίζονται πολλές φορές απροσδόκητα στην καθημερινότητα μας, από το θαύμα αυτό, εκπηγάζει δύναμη που μας τροφοδοτεί, να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της ζωής.

Κάλεσε τους πιστούς να έχουν στην ζωή τους Όραμα και προσδοκίες και να εμπιστεύονται όχι μόνο τις δυνάμεις τους, αλλά κυρίως την παρουσία του Θεού, χωρίς την οποία δεν εκπληρώνεται το θαύμα.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, ευχαρίστησε με τους λόγους του, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο για την πρόσκληση και την φιλοξενία και απηύθυνε λόγο παρακλήσεως προς την Παναγία υπέρ καταπαύσεως των πυρκαγιών και της φονικής εξ’ αυτών καταστροφής.

Συμμετείχαν η διατελέσασα Πρωθυπουργός κ. Βασιλική Θάνου, ο Βουλευτής των Κυκλάδων κ. Φίλ. Φόρτωμας , η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Έπαρχος Τήνου, ο Δήμαρχος Τήνου, ο Διοικητής της 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ., ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του Α.Τ. Τήνου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τήνου, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής τού Ιερού Ιδρύματος, ο Αρχηγός της μείζονος αντιπολιτεύσεως του δήμου Τήνου, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τηνου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, ο Πρόεδρος και μέλη της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, ο Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Τήνου, Πολιτευτές των Κυκλάδων, Πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, εκκλησιαστικοί επίτροποι, Πρόεδροι και μέλη Συλλόγων και Φορέων του νησιού.

Μετά ταύτα η Ηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Ιουλιανή, προσέφερε στο αρχονταρίκι μοναστηριακή δοχή.

Το απόγευμα η Αγία Εικόνα, θα αναχωρήσει ώρα 7 μ.μ. από την Ιερά Μονή και μετά από δίωρη λιτανευτική πορεία πεζή θα φτάσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, προ των πυλών της Πόλεως, όπου θα την αναμένουν οι Αρχιερείς , οι άρχοντες, ο λαός και η Φιλαρμονική του Ιερού Ιδρύματος, η οποία θα τεθεί επικεφαλής λαμπράς λιτανεύσεως μέχρι την πλατεία Παντανάσσης, όπου θα απευθυνθεί δέησης και λόγος πανηγυρικός και θα επιστρέψει εις τα ίδια.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν χορός ιεροψαλτών υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Πρόγραμμα Εορτασμού Οσίας Πελαγίας (23 ΙΟΥΛΙΟΥ 1822 – 2024)

Τρίτη, 23 Ἰουλίου 20246 π.μ. Τέλεσις Θείας Λειτουργίας στον...

Στην επομπή Κοινωνία Ώρα Mega για τον Τουρισμό ο Γιάννης Εξιλζές [Βίντεο]

Με τον υδράργυρο να χτυπάει «κόκκινο» την στιγμή που...

Σύλληψη για ναρκωτικά στην Τήνο

Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 26 και 28 ετών, προέβησαν μεσημβρινές ώρες την 10/07/2024, Στελέχη του...

Ο Καπετάνιος που έσωσε τον Σέρβο ναυαγό από τη θάλασσα, στο ACTION24

Ο Καπετάνιος που έσωσε τον Σέρβο ναυαγό από τη...