Σάββατο 27 Ιουλίου
26.7 C
Tinos

Λαμπρά Χριστούγεννα στην Ιερά Νήσο Τήνο

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ιερουργούντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Φανερού και των Διακόνων του Πανιέρου Ναού, και με τη συμμετοχή του Βουλευτού των Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλ. Φόρτωμα, της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Τήνου, Δημοτικών Συμβούλων, μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, Προέδρων και μελών Συλλόγων και Φορέων του νησιού, μαθητών και μαθητριών, Δασκάλων, Καθηγητών, Κατηχητών και Κατηχητριών, ιεροπαίδων και διακονητών, των υπαλλήλων του ΠΙΙΕΤ και ευλαβών Χριστιανών Τηνίων και προσκυνητών.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος ανέγνωσε την Ποιμαντορική εγκύκλιο των Χριστουγέννων του Σεβ. κ. Δωροθέου και μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του σε όλους τους εορτάζοντες.

Τους ύμνους απέδωσαν οι Ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Στους ευλαβείς Χριστιανούς διενεμήθη ως ευλογία εικόνα της Γεννήσεως του Κυρίου με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, καθώς και το εγκόλπιο ημερολόγιο 2023 της Ιεράς Μητροπόλεως το οποίο είναι αφιερωμένο στη 200ή επέτειο από την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Ευαγγελιστρίας (1823-2023).

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιερατικός Επίτροπος μετέβη στον Ενοριακό Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Τριποτάμου όπου πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο, το παραδοσιακό «έθιμο της Αγάπης». Κατ’ αυτό, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιείται ιερά λιτανεία της εικόνος της Χριστού Γεννήσεως με τη συμμετοχή όλων των ενοριτών προηγουμένων των λαβάρων, εξαπτερύγων, ιεροψαλτών, των Ιερέων και του Διακόνου, διακονητών και εκκλησιαστικών επιτρόπων και ακολουθεί η τελετή παράδοσης-παραλαβής της εικόνος, δηλαδή της ανάληψης συγκεκριμένων ενοριακών υποχρεώσεων από τον «Κάβο».

Συμμετείχαν ο Βουλευτής των Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλ. Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Τήνου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, ο Τοπικός Σύμβουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Κάβος», ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Άγιος Τρύφων», εκκλησιαστικοί σύμβουλοι.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ και ευχήθηκε καλή διακονία στον νέο «Κάβο».

Σε όλους διενεμήθη ως ευλογία εικόνα της Γεννήσεως του Κυρίου με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης.

Χριστούγεννα στην Ιερά Νήσο Τήνο

Πηγή: www.romfea.gr

O Κάβος και το «Τραπέζι της Αδελφότητας», ένα παλιό χριστουγεννιάτικο έθιμο της Τήνου

Στο πανέμορφο χωριό Τριπόταμος στην Τήνο, οι φωτιές ανάβουν...

Αναβίωση εθίμου “Verbumcaro” από τον πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Αγαπιανών Τήνου

Μετά το πέρας της λειτουργίας των Χριστουγέννων που τελέστηκε...

Τα Άγια Χριστούγεννα στην Ιερά Νήσο Τήνο (ΦΩΤΟ)

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου...

Χαρούμενες και Λαμπερές Καλές Γιορτές!

Καλά Χριστούγεννα!Σας ευχόμαστε αυτά τα Χριστούγεννα να είστε μαζί...