Τετάρτη 17 Απριλίου
19.8 C
Tinos

Κυκλάδες: “Κλείδωσε” το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας – Όλα τα ονόματα

Οριστικοποιήθηκε εκτός απροόπτου το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Κυκλάδων ενόψει των προσεχών εκλογών.

Τα πρόσωπα που θα το απαρτίζουν έχουν «κλειδώσει», καθώς το τελευταίο διάστημα τοποθετήθηκαν όλα τα κομμάτια του παζλ και πολύ σύντομα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Είναι γνωστό εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ότι οι τρεις εν ενεργεία βουλευτές του νομού θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, ενώ στο ψηφοδέλτιο θα βρίσκονται τρία ακόμη πρόσωπα.

Αναλυτικότερα:

Ο Φίλιππος Φόρτωμας, ιστορικός αρχαιολόγος με καταγωγή από την Τήνο, μετά από πολυετή παρουσία ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων και συνεργάτης στο πολιτικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτέλεσε μια από τις επιλογές της Νέας Δημοκρατίας στις προηγούμενες εκλογές. Μόλις στην πρώτη του συμμετοχή σε εθνικές εκλογές το 2019, εξελέγη βουλευτής Κυκλάδων και θα θέσει ξανά υποψηφιότητα στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ο Γιάννης Βρούτσης εκλέγεται διαδοχικά από το 2007 μέχρι και σήμερα έχοντας ήδη συμπληρώσει 16 συνεχόμενα χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας. Ο ναξιώτης οικονομολόγος ο οποίος διετέλεσε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων επί κυβερνήσεων Σαμαρά και Μητσοτάκη θα είναι υποψήφιος για 7 συνεχόμενη φορά στο νομό Κυκλάδων και σε περίπτωση επανεκλογής θα γίνει ο μακροβιότερος βουλευτής του νομού στη μεταπολίτευση.

Η Κατερίνα Μονογυιού είναι υποψήφια βουλευτής από το 2012 συμμετέχοντας σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τότε. Η Μυκονιάτισσα διατροφολόγος, η οποία ξεκίνησε τη συμμετοχή της στα όργανα της Νέας Δημοκρατίας από τα νεανικά της χρόνια στην ΟΝΝΕΔ, εξελέγη βουλευτής Κυκλάδων στις εκλογές του 2019 και θα είναι εκ νέου υποψήφια το 2023.

Ο Μάρκος Καφούρος είναι πολιτευτής Κυκλάδων από την Σαντορίνη, γεωπόνος και πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων από το 2007,που είναι και η μεγαλύτερη στο νομό. Υπήρξε υποψήφιος για πρώτη φορά στις προηγούμενες εκλογές, ενώ η Νέα Δημοκρατία πρόκειται να του εμπιστευτεί μια θέση στο ψηφοδέλτιο των Κυκλάδων και στις εκλογές του 2023.

Η Δέσποινα Πρίνια, διδάκτωρ πολιτικής επικοινωνίας και στρατηγικής των ΜΜΕ έχει καταγωγή από την Σύρο και τη Χίο και είναι συντονίστρια Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης, στη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Ν.Δ. Ήταν υποψήφια βουλευτής στις εθνικές εκλογές του 2019 και θα βρίσκεται ξανά στο ψηφοδέλτιο των Κυκλάδων στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Η Ανθή Χαλκιά από την Σύρο θα είναι νέο πρόσωπο στο “γαλάζιο” ψηφοδέλτιο των Κυκλάδων. Εξελέγη πρόεδρος της μεγαλύτερης δημοτικής κοινότητας των Κυκλάδων, αυτή της Ερμούπολης, στις δημοτικές εκλογές του 2014 και του 2019 και μετά από αρκετά χρόνια θητείας στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και στα τοπικά όργανα του νομού της ΝΔ, θα είναι υποψήφια βουλευτής για πρώτη φορά.

Πηγή : cyclades24.gr

Σύνδεση με την εκπομπή “η ώρα της κάλπης” στο ΑΤΤΙCA TV [video]

Την ημέρα των εκλογών κάναμε σύνδεση από το 267ο-...

Φίλιππος Φόρτωμας – Δήλωση για την εθνικές εκλογές 25 Ιουνίου

Στις 25 Ιουνίου η Ελλάδα επιλέγει να συνεχίσει αυτοδύναμα...

Περιοδεία Γιάννη Βρούτση στην Τήνο

Στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας, ο κ. Γιάννης...

Η Τήνος ενδιαφέρεται για τις Βουλευτικές εκλογές; ή για τις Δημοτικές;

Διανύουμε τη χρονική περίοδο για τις δεύτερες Βουλευτικές εκλογές...