Σάββατο 27 Ιουλίου
26.7 C
Tinos

Κυκλάδες: Ανατροπή με την τέταρτη βουλευτική έδρα που μάλλον δε χάνεται – Την Παρασκευή τα οριστικά αποτελέσματα

Τα οριστικά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού στην Ελλάδα θα γίνουν γνωστά την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου από την ΕΛΣΤΑΤ. Αυτή είναι η τελευταία πληροφόρηση που υπάρχει, σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να περιμένουμε τις ανακοινώσεις με το καινούργιο έτος. 

Τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού η οποία διενεργήθηκε στο τέλος του 2021, απασχολούν εντονότερα από κάθε άλλη προηγούμενη φορά, διότι επηρεάζουν την κατανομή των βουλευτικών εδρών σε αρκετές εκλογές περιφέρειες της χώρας, ενόψει των εθνικών εκλογών που θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2023. 

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και στις Κυκλάδες, καθώς με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα του μόνιμου πληθυσμού που ανακοινώθηκαν πριν μερικούς μήνες, οι Κυκλάδες χάνουν οριακά μία βουλευτική έδρα και από τέσσερις βουλευτές, θα εκλέξουν τρεις στις επόμενες εκλογές. 

Ωστόσο, το οριστικό αποτέλεσμα του νόμιμου πληθυσμού βάσει του οποίου γίνεται η κατανομή των βουλευτικών εδρών στις επιμέρους εκλογικές περιφέρειες (άρθρο 54 του Συντάγματος), φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Κυκλάδες θα διατηρήσουν την τέταρτη έδρα και δε θα υπάρξει κάποια μεταβολή σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. 

Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες προκύπτει ότι “χαμένες” περιφέρειες είναι η Α’ Αθηνών, η Α΄ Πειραιά, η Άρτα, η Κοζάνη, η Λακωνία, η Μαγνησία, οι Σέρρες, η Φθιώτιδα, ενώ η Θεσπρωτία, η Καστοριά και η Χίος από διεδρικές γίνονται μονοεδρικές.

Ως “κερδισμένες” περιφέρειες φέρονται η Ανατολική Αττική (έως και συν δύο), ενώ από μία έδρα κερδίζουν ο βόρειος, ο νότιος και ο δυτικός τομέας της Β΄Αθηνών, καθώς και οι δύο περιφέρειες της Θεσσαλονίκης.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν πληροφορίες οι οποίες δεν είναι επίσημες, καθώς η τελική εικόνα για την κατανομή των βουλευτικών εδρών της επικράτειας, θα διαμορφωθεί με την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων της απογραφής πληθυσμού. 

πηγή: cyclades24.gr

Η Τήνος και οι Κυκλάδες τον χειμώνα είναι ποίημα

Η Σύρος, η Νάξος, η Μύκονος, η Τήνος και...

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα Αρχαιρεσιών για τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Πλατιανών Τήνου

Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα για τις αρχαιρεσίες της 14/1/2024 των...

Αποτελέσματα εκλογών ΠΑΣ Τήνου – Πρόεδρος ο Λούβαρης Φραγκίσκος

Ολοκληρώθηκαν οι Αρχαιρεσιες του ΠΑΣ Τήνου σήμερα Κυριακή 14/01/2024. Το...

Έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλειόπιτα ο Σύλλογος Τριποταμιανών και Σμπεραδιανών Τήνου «Ο Κάβος»

Σήμερα Κυριακή 14 Ιανουαρίου ο Σύλλογος Τριποταμιανών και Σμπεραδιανών...