Σάββατο 27 Ιουλίου
28.8 C
Tinos

Κοπή Πίτας της Κ.Ο.Τήνου του ΚΚΕ

Σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας της ΚΟ Τήνου.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό από τη γραμματέα της Οργάνωσης Πρωτόπαπα Φρατζέσκα η οποία αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την αποδοχή της πρόσκλησης στάθηκε στις πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες στις οποίες ξεκίνησε η καινούργια χρονιά τόσο σε οικονομικό όσο και σε γεωπολιτικό επίπεδο που θα φέρουν ̈βαρυχειμωνιά ̈ για τους λαούς.

Όπως είπε μέσα σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να ψάξουμε για να πάρουμε απαντήσεις στα ερωτήματα που μας καίνε σε σχέση με την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τους καθηλωμένους μισθούς και συντάξεις, το παζάρι που γίνεται σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Κάλεσε να προβληματιστούμε εάν πληρώνουμε τόσα σε φάση ανάκαμψης της οικονομίας πόσα θα πληρώσουμε σε φάση επιβράδυνσής της, μιας και όλες οι αναλύσεις διεθνώς μιλάνε για μια νέα παγκόσμια και βαθύτερη οικονομική κρίση.

Τόνισε ότι υπάρχει πλούσια πείρα από την τελευταία 10ετία που πρέπει να αξιοποιηθεί. Όλα τα σενάρια διακυβέρνησης της χώρας που έχουν δοκιμαστεί μέχρι σήμερα αποδείχτηκαν αντιλαϊκά.

Το συμπέρασμα είναι ότι όσο ο Ελληνικός λαός θα αναζητάει τη λύση σε σωτήρες , σε μαγικές λύσεις που θα έρθουν από τα πάνω , στη διαχείριση της σημερινής κατάστασης τόσο πιο μαύρες θα γίνονται οι μέρες που μας ξημερώνουν.

Καταλήγοντας υπογράμμισε:

Στον αντίποδα όλων αυτών το ΚΚΕ καταθέτει στο λαό τις θέσεις και το Πρόγραμμα εξουσίας- διακυβέρνησής του. Το πρόγραμμα που τεκμηριώνει επιστημονικά πως ο λαός σήμερα μπορεί να ζήσει με σύγχρονα δικαιώματα και ποιότητα ζωής που αντιστοιχεί στον 21ο αιώνα, στις δυνατότητες της εποχής μας.

Ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας, η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, η ολόπλευρη αξιοποίηση του εργατικού και επιστημονικού δυναμικού, οι θεσμοί της εργατικής λαϊκής εξουσίας , η αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς μπορούν να απογειώσουν την ανάπτυξη της χώρας με κριτήριο τη διασφάλιση της λαϊκής
ευημερίας.

Είναι ψέμα ότι το ΚΚΕ δεν έχει προτάσεις. Έχει για όλα τα προβλήματα, μικρά και μεγάλα, τις καταθέτει και στη βουλή με προτάσεις νόμου και τροπολογίες ωστόσο απορρίπτονται από τα υπόλοιπα κόμματα.

Το πρόγραμμα του ΚΚΕ μεταξύ άλλων καταργεί την επιχειρηματική δράση στην Ενέργεια. Μόνο έτσι μπορεί να διασφαλιστεί η αξιοποίηση όλων των ενεργειακών πηγών της χώρας, με στόχο την ενεργειακή επάρκεια και την εξάλειψη της ενεργειακής φτώχειας για το λαό. Καταργεί την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, στο φάρμακο , σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες , που ο λαός πλήρωσε πολύ ακριβά στα χρόνια της πανδημίας και εξακολουθεί να πληρώνει.

Για να πάρουμε ανάσες ανακούφισης , μπορεί και πρέπει να κοιτάξουμε έξω από τα σημερινά τείχη της Ε.Ε. και της εξουσίας του κεφαλαίου που είναι ο κοινός παρανομαστής όλων των συστημικών κομμάτων.

Γι ́αυτό ας μην χαθεί άλλος χρόνος, χρειάζεται το ΚΚΕ να είναι ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΝΤΟΥ, για να υπάρξουν ανάσες ανακούφισης στο σήμερα και προοπτική για το αύριο.

Στη συνέχεια ακολούθησε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς που έγινε στα πλαίσια της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ .

Τέλος οι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν τα κάλαντα και έκοψαν την πίτα.

Στην επομπή Κοινωνία Ώρα Mega για τον Τουρισμό ο Γιάννης Εξιλζές [Βίντεο]

Με τον υδράργυρο να χτυπάει «κόκκινο» την στιγμή που...

Σύλληψη για ναρκωτικά στην Τήνο

Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 26 και 28 ετών, προέβησαν μεσημβρινές ώρες την 10/07/2024, Στελέχη του...

Ο Καπετάνιος που έσωσε τον Σέρβο ναυαγό από τη θάλασσα, στο ACTION24

Ο Καπετάνιος που έσωσε τον Σέρβο ναυαγό από τη...

Αφιέρωμα στους «φυσικούς θησαυρούς της Τήνου και της Σύρου» από το γαλλικό περιοδικό Désirs de Voyages

Εκτενές αφιέρωμα σε 13 νησιά των Κυκλάδων φιλοξενεί το δημοφιλέστερο περιοδικό στη Γαλλία...