Πέμπτη 18 Απριλίου
18.4 C
Tinos

ΚοινΣΕπ Το Μπατίκι : Συνάντηση με φορείς και παρουσίαση της Α’ Φάσης της έρευνας

Βιώσιμη Ανάπτυξη υπό την Αυξανόμενη Τουριστική Πίεση : Μια Ολοκληρωμένη Προσέγγιση

Την Πέμπτη 26/1/2023 στις 19:00, σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, συναντήθηκαν η Πρόεδρος της ΚοινΣΕπ Αναστασία Ψάλτη και τα μέλη του ΔΣ της, ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του Πανεπιστημίου Αιγαίου κος Σπιλάνης Ιωάννης και εκπρόσωποι φορέων του νησιού (Αγροτικός Συνεταιρισμός, Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός και Tinos Food Paths), στην πρώτη από τις τρεις προγραμματισμένες συναντήσεις σχετικά με την διάχυση αποτελεσμάτων της Α’ Φάσης έρευνας της Μελέτης με τίτλο : “Βιώσιμη Ανάπτυξη υπό την Αυξανόμενη Τουριστική Πίεση : Μια Ολοκληρωμένη Προσέγγιση”.

Σε κλίμα αγαστής συνεργασίας, παρουσιάστηκαν βάσει των επιστημονικών δεδομένων που εξήχθησαν από την Α’ Φάση της Μελέτης, στατιστικά στοιχεία για όλο το νησί , τα οποία αφορούν στην οικονομία, στις τουριστικές ροές, στο αποτύπωμα αυτών, καθώς και στον τομέα της μεταποίησης και τη γεωργία.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν τα προβλήματα του αγροτικού τομέα ,της μελισσοκομίας, όπως και η σύνδεση της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής με τη γαστρονομία και τον τουρισμό.

Συνεχίζουμε απόψε στον Πύργο, στο Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου “Γιαννούλης Χαλεπάς” στις 18:00 μμ, με εκπροσώπους φορέων και πολιτών.

Σας περιμένουμε.

Συνεδριάζει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Τήνου | Τετάρτη 15-11

Σύμφωνα  με το άρθρο 20 παρ.1 του Καταστατικού του...

Θα πραγματοποιηθεί ετήσια τακτική γενική συνέλευση για τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου

Συνεδριάζει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Τήνου την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου...

Κοινή επιστολή με θέμα τις γεωτρήσεις στο νησί της Τήνου, που διενεργούνται με ανησυχητικά εντατικούς ρυθμούς

Α. Με την επιστολή αυτή, εκφράζουμε αγωνία και κρίσιμα ερωτηματικά...