Τρίτη 23 Ιουλίου
29.8 C
Tinos

Κοινό Τηνίων – Φωτοβολταϊκά στα νησιά μας – Ενημέρωση σχετικά με την συνεδρίαση του παραρτήματος της ΠΕΔ

Κύριε Δήμαρχε,

ενημερωθήκαμε από τα κοινωνικά δίκτυα του Δήμου Τήνου ότι πρόσφατα έλαβε χώρα συνεδρίαση του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου όπου και συμμετείχατε. Ένα από τα θέματα της συνεδρίασης, ήταν η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα νησιά μας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οποιαδήποτε εγκατάσταση σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ακόμη και από ανανεώσιμες πηγές, έχει σημαντικές και πολλές φορές μη αναστρέψιμες αρνητικές συνέπειες στο περιβάλλον, στο τοπίο και στην οικονομία του νησιού. Επιπλέον έχει γίνει κατανοητό ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες, δεν έχει μειώσει και δεν πρόκειται να μειώσει το κόστος του ρεύματος στα νοικοκυριά, αντιθέτως η συνολική ενεργειακή πολιτική της χώρας οδηγεί σε υπέρογκους λογαριασμούς.

Συνεπώς, έχοντας πίσω μας έναν μαζικό αγώνα κατά των εγκαταστάσεων ανεμογεννητριών, είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για όσα προγραμματίζονται για το νησί μας και για τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων όσον αφορά σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά πάνελ.

Ζητάμε να ενημερώσετε εμάς και την κοινωνία της Τήνου σχετικά με το τι συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου σχετικά με το θέμα αυτό.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση “Κοινό Τηνίων”

ο Δημοτικός Σύμβουλος

Κουσουνάδης Πέτρος

Κοινό Τηνίων – 8 προτάσεις προς την νέα Δημοτική Αρχή

Με αφορμή την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής...

Κοινό Τηνίων – Πρόταση ψηφίσματος για τις παραλίες

Πρόταση ψηφίσματος σχετικά με την απλή χρήση αιγιαλού και...

Κοινό Τηνίων – Καλή και δημιουργική χρονιά

Λίγες μέρες πριν την εκκίνηση της νέας δημοτικής περιόδου...

Κοινό Τηνίων – Το Κύκνειο Άσμα του κ. Σιώτου

Παραμονές εορτών και οι τελευταίες ημέρες στην διοίκηση του...