Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου
13.4 C
Tinos

Κείμενο σπουδαστών Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου για την τραγωδία στα Τέμπη

Καταγγελία για το έγκλημα στα Τέμπη 

Ξημερώματα Τετάρτης συγκρούστηκαν δύο σιδηροδρομικές αμαξοστοιχίες στην περιοχή της Λάρισας με τον τραγικό απολογισμό να μετρά μέχρι στιγμής 46 νεκρούς, πολλούς τραυματίες και αγνοούμενους. Οι περισσότεροι επιβάτες ήταν φοιτητές που επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Ατύχημα, η κακιά η ώρα ή ανθρώπινο λάθος;

Πρόκειται για κρατικό έγκλημα. Οι εικόνες με τις σωρούς, γονείς να αναζητούν τα παιδιά τους φανερώνουν τη φρίκη και τα απότοκα της δολοφονικής πολιτικής που ασκείται όλα αυτά τα χρόνια. Η πολιτική της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρομικών μεταφορών, η εγκατάλειψη τους από την πολιτεία, η έλλειψη σε προσωπικό και σε συστήματα ασφαλείας, τα χειροκίνητα συστήματα και πόσα ακόμα… 

Με κάθε τρόπο δείχνουν πως αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή και μόνο μέλημα τους είναι η κερδοφορία και η αναπαραγωγή της σάπιας ιδεολογίας τους. Μιας ιδεολογίας που μπροστά στο κέρδος δεν λογαριάζει τίποτα.

Ως σπουδαστές ΠΕΣΚΤΠΤ αποστέλλουμε θερμά συλλυπητήρια και ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων. 

Να μην αφήσουμε την τραγωδία αυτή να ξεχαστεί. Ο λαός μαζικά και οργανωμένα να υπερασπιστεί τη ζωή του. Όλοι στους δρόμους για να μην χρειαστεί να θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς.

Φοιτητές Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου 

Τήνος: Εισαγωγικές εξετάσεις στην Σχολή Καλών Τεχνών

Στη Σχολή γίνονται δεκτοί απόφοιτοι Λυκείου ή τουλάχιστον Γυμνασίου...

Σχολείο Πύργου: Επίσκεψη στο εργαστήριο μαρμάρου της Σχολής Καλών Τεχνών Πύργου

Σήμερα, Τετάρτη 24 Μαΐου, οι μαθητές μας επισκέφθηκαν το...

Η Τήνος αναγεννιέται ως Κέντρο Μαρμαροτεχνίας στη μνήμη του Γιαννούλη Χαλεπά

Η αναβαθμισμένη ταυτότητα της Τήνου ως τόπος άμεσα συνυφασμένος...