Σάββατο 27 Ιουλίου
25.4 C
Tinos

Κατηχητικές Πρωτοβουλίες από την Καθολική Αρχιεπισκοπή Τήνου

Η προσέλευση των παιδιών στο κατηχητικό κέντρο της Χώρας είναι μεγάλη, μικρότερη στη Θεία Λειτουργία. Σοβαρός ο προβληματισμός των κατηχητών και των εφημερίων, ποικίλοι οι λόγοι.

Σε μια προσπάθεια να τονωθεί περεταίρω η συμμετοχή των μικρών μαθητών και στην Θεία Λειτουργία οι υπεύθυνοι κατηχητές προσπάθησαν βήμα βήμα να μυήσουν τα παιδιά στα διάφορα στάδια και στιγμές της Θείας Λειτουργίας, αφιερώνοντας το μάθημα της κατήχησης του Σαββάτου (28 Ιανουαρίου) σε αυτό το σκοπό.

Η συμμετοχή των μικρών μαθητών, η αλληλεπίδραση, οι παρατηρήσεις τους έδειξαν πως χαίρονταν καθώς καταλάβαιναν την κάθε κίνηση, την κάθε στάση, τον κάθε λόγο που συναντούν στη Θεία Λειτουργία. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα μιας πορείας. Θα ακολουθήσουν κι άλλα κι ίσως στο εξής να είναι κάποια παιδιά που θα παροτρύνουν τους γονείς τους να τα συνοδεύσουν στην Εκκλησία.

Στα πλαίσια της κατηχητικής δράσης είναι απαραίτητο να υπάρχουν δραστηριότητες που θα ξεπερνούν τα όρια της απλής διδασκαλίας. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει, οι προκλήσεις πολλές, τα σημερινά παιδιά διαφέρουν κατά πολύ με τις προηγούμενες γενεές. Η πρόκληση για τους ποιμένες και όσους εμπλέκονται στο ποιμαντικό έργο είναι να διατηρούν ζωντανό το ενδιαφέρον τους με νέες πρωτοβουλίες και δραστηριότητες που θα συνδυάζουν τη μάθηση και την ψυχαγωγία, τη διδασκαλία και τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Αξιοσημείωτο παράδειγμα η γιορτή του κατηχητικού της Στενής που, με πρωτοβουλία του υπευθύνου π. Ιωσήφ Rossi και με τη συνεργασία των Αδελφών, διοργάνωσε και πραγματοποίησε μια άρτια θεατρική αναπαράσταση της Γεννήσεως του Κυρίου που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σε όσους την παρακολούθησαν. Παρόμοιες και άλλες ενέργειες είναι καλό και πρέπει να πραγματοποιηθούν.

Λήξεις Κατηχητικών Σχολείων νήσου Τήνου (ΦΩΤΟ)

Τα 200 χρόνια της Ευρέσεως της Αγίας Εικόνος της...

Εορτή λήξης μαθημάτων Προσχολικού & Κατώτερου Κατηχητικών Σχολείων Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΕΡΑΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου...

Πραγματοποιήθηκε Η 1η Συνάντηση των Γονέων του κατηχητικού στην Τήνο

Χθες 11 Ιανουαρίου στις 19:00 πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση...