Σάββατο 27 Ιουλίου
25.4 C
Tinos

Καταγγέλλει την προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα του λαού της Τήνου ενάντια στις ανεμογεννήτριες

Αύριο η δίκη σε βάρος της επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τήνου Άννας Μαραβέλια

Την προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα των κατοίκων του νησιού της Τήνου ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, καταγγέλλει για άλλη μία φορά η ΤΕ Βορειοδυτικών Κυκλάδων του ΚΚΕ, με αφορμή την εκδίκαση στο Τριμελές Εφετείο Αιγαίου, της δίκης σε βάρος της τότε Δημοτικής Συμβούλου, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τήνου και στελέχους του ΚΚΕ, Άννας Μαραβέλια.

Πρόκειται για «μια ακόμα υπόθεση που αφορά την ποινικοποίηση του αγώνα του τηνιακού λαού απέναντι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί», «ενός δίκαιου αγώνα για την προστασία του τόπου, του νησιωτικού περιβάλλοντος και πολιτισμού από τις ορέξεις των “πράσινων” επενδυτών. Ενός αγώνα ενάντια στην γκριζοπράσινη ανάπτυξη που έχει εκτινάξει τις τιμές του ρεύματος σε απλησιάστα επίπεδα, συμβάλλοντας στην ενεργειακή φτώχεια που βιώνει ο λαός μας» αναφέρει η Τομεακή Επιτροπή.

Παράλληλα τονίζει πως «οι διώξεις αυτές στόχο έχουν να καλλιεργήσουν κλίμα φόβου και το κίνημα πρέπει να τις αντιμετωπίσει αποφασιστικά και δυναμικά». Έτσι, «όπως και στις προηγούμενες δίκες, το ΚΚΕ με τα μέλη και τους φίλους του θα είναι δίπλα στους κατηγορούμενους και καλούμε και όλους τους Κυκλαδίτες και ιδιαίτερα το λαό της Σύρου και της Τήνου, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε αυτή, αλλά και στις υπόλοιπες δίκες που θα ακολουθήσουν» και απαιτεί να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των κατοίκων της Τήνου και να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι», σημειώνει. 

Επιπλέον, υπογραμμίζει πως «παλεύουμε ενάντια στην πολιτική που ξεπουλάει τις ενεργειακές πηγές στους ιδιώτες και στο βωμό του κέρδους καταστρέφει τα νησιά μας και το περιβάλλον με πρόσχημα μάλιστα την προστασία του. Παλεύουμε συνολικά ενάντια στις πολιτικές που διαχρονικά υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις και η ΕΕ, και οι οποίες έχουν μετατρέψει τα βασικά κοινωνικά αγαθά όπως η Ενέργεια, η Παιδεία, η Υγεία, το Νερό, η Αναψυχή κ.α. σε πανάκριβα εμπορεύματα για τα κέρδη των λίγων».

πηγή: 902.gr