Σάββατο 27 Ιουλίου
27.9 C
Tinos

Ιsland beauty: Τα must-visit χωριά στα ελληνικά νησιά που πρέπει να προσθέσετε στην bucket-list σας

Πανέμορφα μέρη, ειδυλλιακά τοπία

Εμείς ξεχωρίσαμε μερικά από αυτά και σας τα παρουσιάζουμε!

Πύργος, Τήνος

shutterstock-1981621649.jpg

Πρόκειται για ένα νησί, που φημίζεται για τα μαγευτικά τοπία, αλλά και τις παραλίες του. Πρόκειται για ένα νησί, με πολύ ιδιαίτερη αύρα, με τους locals να τηρούν ευλαβικά τις παραδόσεις. Η πανέμορφη, Τήνος βρίσκεται στις Βόρειες Κυκλάδες, ανάμεσα στην Άνδρο και τη Μύκονο κι είναι το ιδανικό μέρος για ξεκούραστες διακοπές με φόντο όμορφα τοπία κι απόλυτη χαλάρωση, μακριά από όλους κι από όλα. Σήμα κατατεθέν της, αποτελούν τα πανέμορφα τοπία, αλλά και τα γραφικά χωριά, στα οποία τους καλοκαιρινούς μήνες διοργανώνονται πολλά πανηγύρια, που συνιστούν μοναδική εμπειρία για όλους τους visitors. Must-visit, θεωρείται ο Πύργος, που αποτελεί το μεγαλύτερο χωριό του νησιού κι απέκτησε το όνομά του, χάρη στον βενετσιάνικο πύργο που χτίστηκε τον 16ο αι. για την άμυνα της περιοχής. Στο μέρος αυτό, θα συναντήσετε πολλά εργαστήρια μαρμαροτεχνίας και γκαλερί με σπάνια pieces, που αξίζει να θαυμάσετε από κοντά, ενώ -φυσικά- δε θα πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τοπικές λιχουδιές, που ετοιμάζουν με μεράκι οι ντόπιοι. 

Άσσος, Κεφαλονιά

shutterstock-1923033542.jpg

Είναι το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου Πελάγους κι αν κάτι τη χαρακτηρίζει, είναι τα σμαραγδένια νερά και τα εντυπωσιακά τοπία της. Η Κεφαλονιά είναι ένα νησί με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και πραγματικά, είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να κάνουν ένα break από όλους κι από όλα. Διακοπές στο νησί, αυτό, σημαίνει βουτιές σε υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά κι ατελείωτες βόλτες στη φύση, σημαίνει καλό φαγητό και πλήρης αποφόρτιση. Στην Κεφαλονιά, συναντά κανείς σπηλιές, ιδανικές για εξερεύνηση, αλλά και μέρη που προσφέρονται για θαλάσσια σπορ για τους adventure-lovers, ενώ go to place θεωρείται ο εθνικός δρυμός του Αίνου, που βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, καθώς εκεί γυρίστηκε η γνωστή ταινία «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι». Το σίγουρο -όμως- είναι πως από το πρόγραμμά σας δε θα πρέπει να λείψει μία βόλτα στην Άσσο, το πανέμορφο χωριό που βρίσκεται στα βορειοδυτικά του νησιού, πολύ κοντά στην ξακουστή παραλία του Μύρτου. Οι βουκαμβίλιες που μοσχομυρίζουν, το καταπράσινο τοπίο και οι ψαρόβαρκες στο λιμάνι συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομοριφιάς, με την πρωτότυπη παραδοσιακή επτανησιακή αρχιτεκτονική να λειτουργεί σαν ένα extra bonus. Must-visit, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Λεύκες, Πάρος

shutterstock-346198535.jpg

Είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί στις Κυκλάδες κι αποτελεί τα τελευταία χρόνια, έναν από τους πιο hot προορισμούς στο Αιγαίο. Η μαγευτική, Πάρος, είναι ένα νησί με έντονη παράδοση, αλλά παράλληλα, έχει αποκτήσει κι έναν κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, που την καθιστά ιδανική επιλογή για ανθρώπους κάθε ηλικίας, με τις μαγευτικές παραλίες και τα καταγάλανα νερά, να αποτελούν σήμα κατατεθέν της. Το ίδιο ισχύει και για τα γραφικά χωριουδάκια της, που μοσχοβολούν Ελλάδα και μοιάζουν πάντα έτοιμα να υποδεχθούν τους visitors, κερδίζοντας αμέσως μία θέση στην καρδιά τους. Must-visit, θεωρείται το χωριό Λεύκες, που ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Πάρου και βρίσκεται ακριβώς κάτω από το πευκόδασος σε ένα ύψωμα, με την τοποθεσία αυτή να εξασφαλίζει αρκετή δροσιά και super-fresh ατμόσφαιρα, κάθε ώρα της ημέρας. Τα μικρά στενάκια με τους λευκούς αρμούς, παραπέμπουν σε μία άλλη εποχή και μία βόλτα σε αυτά, είναι αρκετή για να εντυπωσιάσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες, που καταφθάνουν στο χωριό, προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά την σπάνια ομορφιά του.

Όλυμπος, Κάρπαθος

shutterstock-1929476342.jpg

Όσοι την έχουν -ήδη- επισκεφθεί, μιλούν για ένα μέρος με παρθένα ομορφιά, που είναι ιδανικός προορισμός για ήσυχες διακοπές με φόντο πανέμορφα τοπία. Η Κάρπαθος, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων, με τις πανέμορφες θάλασσες, τα γραφικά ορεινά χωριά, αλλά και τις ιδιαίτερες παραλίες να συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς. Το νησί, αυτό, προσφέρεται για απόλυτη χαλάρωση και ατελείωτες βουτιές στα κρυστάλλινα, γαλάζια νερά, ενώ το γεγονός ότι οι locals έχουν καταφέρει να διατηρήσουν ζωντανή την παράδοση και τα έθιμά του, το καθιστά ακόμη πιο ελκυστικό κι είναι κάτι που μας αρέσει πολύ! Δεν είναι καθόλου τυχαίο -λοιπόν- το γεγονός ότι τα γραφικά χωριά της Καρπάθου μοιάζουν να είναι βγαλμένα από άλλη εποχή και σύμφωνα με τους ντόπιους, η Όλυμπος δε μπορεί να λείπει από την bucket-list όσων καταφθάνουν σε αυτήν. Βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του νησιού, στις βορινές υπώρειες του βουνού Προφήτης Ηλίας κι η πρόσβαση σε αυτήν δεν είναι πολύ εύκολη, ωστόσο, αυτό που θα αντικρίσετε φτάνοντας στο χωριό, θα σας αποζημιώσει. Τα πολύχρωμα σπίτια που δεσπόζουν πάνω στο βουνό, οι εκκλησίες και τα πέτρινα δρομάκια, δημιουργούν πολύ όμορφες εικόνες, που μένουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό και την καρδιά.

Θολάρια, Αμοργός

shutterstock-2046580715.jpg

Ένα μαγευτικό νησί που βρίσκεται στις Κυκλάδες. Ένα νησί με ιδιαίτερη αύρα, γεμάτο με ανθρώπους που είναι πάντα έτοιμοι να υποδεχθούν με την καλύτερη διάθεση τους επισκέπτες, που καταφθάνουν σε αυτό. Η πανέμορφη Αμοργός, μοιάζει να είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να απολαύσουν τις πιο ξεκούραστες διακοπές ever, σε μαγικά τοπία, με θέα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Το νησί, αυτό, κάθε χρόνο υποδέχεται visitors από κάθε γωνιά του κόσμου, που εξελίσσονται σε φανατικούς επισκέπτες, ενώ -κατά γενική ομολογία- η Χώρα του, είναι από τις πιο όμορφες και γραφικές συνολικά των Κυκλάδων. Η Αμοργός φημίζεται για τα εντυπωσιακά, καταγάλανα νερά και τις πανέμορφες παραλίες της, αλλά και για τα πολύ όμορφα χωριά, που αξίζει να εξερευνήσει κανείς, όπως είναι τα Θολάρια, που βρίσκονται πάνω στον λόφο Βίγλα, ενώ σήμα κατατεθέν του, αποτελούν τα παραδοσιακά κυκλαδίτικα σπίτια που ξεπροβάλουν παντού, μέσα στα μικρά, στενά πλακόστρωτα δρομάκια. Αφήστε τους ντόπιους να σας ξεναγήσουν και θαυμάστε από κοντά, ένα από τα πιο όμορφα spots του νησιού!

Στην επομπή Κοινωνία Ώρα Mega για τον Τουρισμό ο Γιάννης Εξιλζές [Βίντεο]

Με τον υδράργυρο να χτυπάει «κόκκινο» την στιγμή που...

Σύλληψη για ναρκωτικά στην Τήνο

Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 26 και 28 ετών, προέβησαν μεσημβρινές ώρες την 10/07/2024, Στελέχη του...

Ο Καπετάνιος που έσωσε τον Σέρβο ναυαγό από τη θάλασσα, στο ACTION24

Ο Καπετάνιος που έσωσε τον Σέρβο ναυαγό από τη...

Αφιέρωμα στους «φυσικούς θησαυρούς της Τήνου και της Σύρου» από το γαλλικό περιοδικό Désirs de Voyages

Εκτενές αφιέρωμα σε 13 νησιά των Κυκλάδων φιλοξενεί το δημοφιλέστερο περιοδικό στη Γαλλία...