Σάββατο 27 Ιουλίου
25.4 C
Tinos

Η υποψήφια Δήμαρχος Τήνου Αναστασία Ψάλτη συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για την υποστελέχωση του κέντρο υγείας


Η υποψήφια Δήμαρχος Τήνου Αναστασία Ψάλτη συναντήθηκε σήμερα Τρίτη,04/04 με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και συζήτησε μαζί του καίρια θέματα που αφορούν τον τομέα της υγείας στο νησί μας.


Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν το θέμα του Κέντρου Υγείας Τήνου, του μοναδικού φορέα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στο νησί μας και δόθηκε έμφαση στην υποστελέχωση του ιατρικού προσωπικού. Η υποψήφια Δήμαρχος Τήνου Αναστασία Ψάλτη επεσήμανε στον Υπουργό ότι ο τηνιακός λαός αναγκάζεται να μετακινείται εκτός νησιού συνεχώς ακόμη και για τις πιο απλές υποθέσεις που αφορούν στην υγεία του και οι γιατροί και το προσωπικό αποτελούν πραγματικούς ήρωες, οι οποίοι δίνουν
καθημερινή μάχη με αυτή την τρομερά δύσκολη συνθήκη.


Η επικεφαλής των ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ Αναστασία Ψάλτη έθεσε το ζήτημα των κινήτρων που πρέπει να δοθούν στους ιατρούς που μετατίθενται στα νησιά και συγκεκριμένα στην αύξηση του επιδόματος ενοικίου, λόγω της ανόδου των τιμών στις περιοχές αυτές.Η κα Ψάλτη στάθηκε στο γεγονός ότι, παρά τη διαφαινόμενη πρόταση του Υπουργείου σχετικά με τους θερινούς μήνες για το μισθολογικό του ιατρικού προσωπικού, επιβάλλεται να υπάρξει ειδικό καθεστώς για τους ιατρούς γενικά για τη χειμερινή περίοδο.


Ο κίνδυνος να μη μπορεί να εξυπηρετήσει το υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας , όχι μόνο τους πολίτες, αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες που συρρέουν στο νησί στις τουριστικές περιόδους είναι πλέον αδιαπραγμάτευτα εμφανής. Η υποψήφια Δήμαρχος Τήνου Αναστασία Ψάλτη υπογράμμισε στον Υπουργό ότι η πλήρης έλλειψη ενδιαφέροντος από τις κατά περιόδους Δημοτικές Αρχές σε ό,τι αφορά το Κέντρο Υγείας Τήνου έχει δημιουργήσει μια πολύ μεγάλη αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι με την υγεία των πολιτών και των επισκεπτών. Τέλος, η ισχνή παρουσία αγροτικών ιατρών στα χωριά, παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι φροντίζουν να δημιουργήσουν καταστήματα ικανά να δεχτούν τους κατοίκους, δημιουργεί κραυγές αγωνίας από το σύνολο των παραμελημένων από την τοπική αρχή και σε αυτό το θέμα χωριών. Η κα Ψάλτη προχώρησε και στην πρόταση να υπάρξει συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας, ώστε να έχει έδρα ειδικό πλοίο για τις διακομιδές ασθενών, μια πρόταση την οποία άκουσε ο Υπουργός Υγείας με μεγάλο ενδιαφέρον.


Μετά το τέλος της συνάντησης η Αναστασία Ψάλτη δήλωσε: « Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας για την ευκαιρία που μου έδωσε να αναπτύξω τα θέματα που απασχολούν τον πολύπαθο τομέα της υγείας του νησιού μας, ο οποίος συνεχίζει να είναι στο περιθώριο του ενδιαφέροντος της Δημοτικής Αρχής και να στηρίζεται μόνο στις άοκνες προσπάθειες του δοκιμαζόμενου καθημερινά προσωπικού όλων των υπηρεσιών, του Συλλόγου Φίλων του Κέντρου Υγείας «Ν.Κόγκος» και των απλών πολιτών. Για τον συνδυασμό ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ η προσπάθεια θεμελίωσης ενός εξοπλισμένου και σωστά επανδρωμένου Κέντρου Υγείας για το νησί αποτελεί βασικό πυλώνα των εργασιών μας».

Αναστασία Ψάλτη: “Η παρέμβασή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν καθοριστική”

Τοποθέτηση της Αναστασίας Ψάλτη, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αλλάζουμε»και...

Στην επομπή Κοινωνία Ώρα Mega για τον Τουρισμό ο Γιάννης Εξιλζές [Βίντεο]

Με τον υδράργυρο να χτυπάει «κόκκινο» την στιγμή που...

“Απουσία Στρατηγικής – Προς τα που πηγαίνει η Τήνος;”

Δήλωση της Αναστασίας Ψάλτη, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αλλάζουμε» και...

Σύλληψη για ναρκωτικά στην Τήνο

Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 26 και 28 ετών, προέβησαν μεσημβρινές ώρες την 10/07/2024, Στελέχη του...